logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
AZSV en SC Genemuiden delen de punten.
AZSV - SC Genemuiden
Danny Menting (l) mocht weer speel minuten maken na een langdurige blessure.
Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om de eerste seizoenoverwinning op vreemde bodem te behalen, in de uitwedstrijd tegen AZSV kwam men niet verder dan een 1-1 gelijkspel een gelijkspel waarbij beide teams na afloop van de wedstrijd mee konden leven.

Het werd een wedstrijd waarin werd gestreden voor iedere bal, dit leverde over het algemeen niet het voetbal op waarvoor het publiek naar de velden komt. Het spel was daardoor niet altijd even goed, ondanks dat er voor iedere bal geknokt werd. De vrije man werd nauwelijks gevonden en de gegeven passes kwamen vaak niet aan.

De eerste kans van de wedstrijd was in ieder geval voor de ASZV, Robbin Thuss was het die uithaalde maar de lat bracht gelukkig redding voor Sportclub. Tot aan de 35e minuut kon SC Genemuiden hier weinig tegen overstellen, een kans van Omar Kavak kwam net één teenlengte te kort en een schotje van Frank Kuurman kon de AZSV goalie Ebbers ook niet verrassen.

Vlak voor rust kwam SC Genemuiden uit het niets op 0-1, een vrije trap van Erik Rotman bereikte het hoofd van verdediger Dirk Muis. Deze wist met de perfect geplaatste bal wel raak, doelman Matthijs Ebbers was in ieder geval kansloos en SC Genemuiden had op slag van rust zijn voorsprong.

De tweede helft was een opener wedstrijd al was het allemaal niet geweldig wat het publiek te zien kreeg, kansen kwamen er over en weer en AZSV ging naarstig op jacht naar de aansluitingstreffer. Toch kwam de beste kans voor Sportclub, Martijn Jansen kon vrij op doelman Ebbers af gaan maar wist de uitgelezen kans op de 0-2 niet te verzilveren.

AZSV wist dat het een tandje bij moest zetten om langszij te komen, deze inzet werd uiteindelijk beloond. Wie anders dan Rik van Eerden zorgde de voor de verdiende gelijkmaker, hij kreeg alle ruimte om aan te halen en schoot dan ook de bal feilloos achter doelman Henniphof neer. De slotfase was voor Genemuiden, het kreeg een aantal goede kansen om er alsnog een overwinning uit te slepen. Zover kwam het echter niet, de teruggekeerd Danny Menting trof de paal en de verdere ballen waren een prooi voor doelman Ebbers. Een overwinning zou ook net iets teveel van het goede zijn geweest! 

Fotoverslag AZSV - SC Genemuiden

AZSV - SC Genemuiden 1-1 (0-1).

Scoreverloop: 0-1 Dirk Muis (41), 1-1 Rik van der Eerden (57). 

Scheidrechter(s): Dhr. J. Vredevoogd  Dhr. M. Wagtmans  Dhr. R. Paschedag.

Gele kaarten: 45. Michael Vaags, 54. freek Mulder, 90. Jonathan Goosens (AZSV), 8. Christian Riemens, 77. Frank Kuurman, 86. Mike van der Kooy (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 600

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Sven Spekking, Bram Rensing (87. Coplan Soumaoro), Niek te Veluwe, Mart Schutten, Robbin Thuss (60. Rick Bouwmeister), Rik van der Eerden.
Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Wouter van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman, Patrick Lip (71. Danny Menting), Christiaan Riemens (46. Job van Dalfsen), Martijn Jansen, Jacco Riemens, Omar Kavak, Frank Kuurman.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen