logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden bekert verder.
SC Genemuiden - v.v. Emmen
Met een mooi afstandsschot zorgde Martijn Jansen (l) voor de 2-2.
De wedstrijd tussen SC Genemuiden en v.v. Emmen is geëindigd in een 4-2 overwinning voor Sportclub, door deze overwinning heeft Genemuiden zich geplaatst voor de 3e ronde van het KNVB districtsbekertoernooi en mag het gaan overwinteren.

De wedstrijd kende een flitsende start, niet voor SC Genemuiden maar voor v.v. Emmen. Het lukte Sportclub in ieder geval niet om een bal weg te werken, bracht eerst de lat nog redding voor Sportclub de terug stuiterende bal was in ieder geval een prooi voor Jan Jaap Weever. Doelman Henniphof stond op het verkeerde been en de aanvaller had de hoek voor het uit kiezen en kopte bekeken de 0-1 binnen.

Door deze vroege treffer werd het wel gelijk een wedstrijd, Sportclub moest op jacht naar de gelijkmaker en zette vanaf het begin Emmen onder druk. Door het redelijk hoge tempo, was het een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken. SC Genemuiden was vanaf het begin de bovenliggende partij en kon naar hartenlust combineren, de gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Uit een voorzet was het Jacco Riemens die de gelijkmaker binnen kopte in de 20e minuut.
De gelijkmaker leek het perfecte medicijn voor SC Genemuiden te zijn, het speelde met v.v. Emmen en het leek een kwestie van tijd voordat de volgende treffer zou gaan vallen. Toch bleef deze treffer uit, kansjes waren er wel maar Sportclub vergat simpelweg om de marge te vergroten. De beide teams gingen dan ook rusten met een 1-1 gelijke stand.

Na rust bleef Genemuiden aandringen, Danny Menting was binnen de lijnen gekomen voor Wouter van der Molen om de druk op v.v. Emmen nog verder op te voeren. Toch waren het de gasten die opnieuw op voorsprong kwamen, na een ingreep van Robert Boes (hij mocht na zijn 2e gele kaart vertrekken) was het Sadik Spijodic die vanaf elf meter v.v. Emmen op een 2-1 voorsprong zette.

Genemuiden keek opnieuw tegen een achterstand aan, maar bleek allerminst van slag. Het bleef op zoek naar de gelijkmaker en wachtte geduldig zijn kans af. Zes minuten na de penalty van Emmen kwam SC Genemuiden langszij, Martijn Jansen kreeg de bal en haalde verwoestend met links uit, doelman Lars van der Swaluw had het nakijken. Het wegsturen van Boes, had gelukkig geen invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. Een overtreding binnen de zestien op Omar Kavak kwam SC Genemuiden allerminst slecht uit, het leverde in ieder geval een strafschop op. De onderuit geschoffelde Kavak wist met dit buitenkansje wel raad, vanaf elf meter zette hij Genemuiden voor het eerst deze middag op voorsprong.

Het slot akkoord was ook voor de nummer 9 van Sportclub, in de 88e minuut maakte hij aan alle illusies van v.v. Emmen een eind door met een schuiver de 4-2 binnen te tikken. Door deze overwinning is SC Genemuiden door naar de 3e ronde van het KNVB districtsbekertoernooi, in 2017 zal hier een gevolg aan gegeven worden.


SC Genemuiden - v.v. Emmen 4-2 (1-1).

Toeschouwers: 250 

Scheidrechter(s): Dhr. M. Oosting  Dhr. R. Zuidema  Dhr. T. Balta.

Scoreverloop: 0-1 Jan Jaap Wever (2); 1-1 Jacco Riemens (20); 1-2 Sadik Spijodic (57); 2-2 Martijn Jansen (63); 3-2 Omar Kavak(p) (70); 4-2 Omar Kavak (88);
 
Gele kaart: 56. Robert Boes, 90. Patrick Lip (SC Genemuiden), 55. Janiek Arends, 71. Niels Grevink, 78. Rogier Luiken (v.v. Emmen).

Rode kaart: 58.Robert Boes (2x geel)( Genemuiden)

Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Wouter van der Molen (46. Danny menting), Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman, Patrick Lip, Robert Boes, Martijn Jansen (85. Rick Doorn), Jacco Riemens, Omar Kavak, Frank Kuurman.
Opstelling v.v. Emmen: Lars van der Swaluw, Janiek Arends (62. Niels Grevink), Sem Nijkamp, Alex Blekkink, Paul Bangura, Dries-Jan Bal, Sadik Spijodic, Bjorn Berends (62. Rogier Luiken), Resmon Roemahlewang (82. Robin Fokkens), Jan Jaap Wever, Rusambo Rajab.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen