logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Ruime 4-0 overwinning voor Sportclub
SC Genemuiden - Excelsior '31
Jubilaris Jacco Riemens (250 wedstrijden) zorgde  voor de openings treffer.
SC Genemuiden zegevierde redelijk eenvoudig over Excelsior '31. Al na 4 minuten zette jubilaris Jacco Riemens (250 wedstrijden) Genemuiden op het juiste spoor. De thuisploeg bleef na de voorsprong geconcentreerd spelen en bouwde de voorsprong nog fraai uit. Na de pauze leken de gasten iets meer druk te kunnen brengen, Genemuiden gaf echter geen krimp. Met nog twee treffers werd het verschil zelfs verder uitgebreid. 

De inzet was duidelijk, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior ´31 was het verschil op de ranglijst slecht twee punten. De gasten uit Rijssen waren bezig met een goede reeks en hadden de afgelopen drie wedstrijden op rij gewonnen. Sportclub wilde deze goede reeks graag doorbreken.

SC Genemuiden wil dit seizoen graag een rol van betekenis spelen in de hoofklasse B, het ligt hiermee op koers en op het eigen thuis honk werd dan ook nog geen wedstrijd verloren. Met deze bonus punten op zak begon men aan de wedstrijd tegen Excelsior ´31.

SC Genemuiden begon sterk aan de wedstrijd, was gretig vanaf het begin zette druk en bijna alles lukte deze middag. Dit resulteerde in de vierde minuut al in een treffer, het jagende werk van Martijn Jansen leverde een corner op. Erik Rotman zette deze messcherp voor en het was Jacco Riemens die de verdediging en doelman Melvin Koetsier het nakijken gaf.

Excelsior ´31 had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen, het jagende middenveld met Robert Boes en Patrick Lip verstoorden regelmatig de opbouw en de gasten hadden het daar moeilijk mee. Het publiek genoot, een hakje van Mike van der Kooy had meer verdiend maar tot opluchting van Excelsior ´31 ging deze naast. Toch zou het niet lang duren voor de tweede treffer op het scorebord zou prijken, in misschien wel de mooiste actie van de middag zorgde Martijn Jansen voor de 2-0. Het eerste schot wat doelman Koetsier te verwerken kreeg was van Danny Menting, het tweede schot was van Patrick Lip. Het derde schot bleek echter te veel voor de goalie van de Rijssenaren, Martijn Jansen ving de terugvallende bal op en haalde verwoestend uit en bezorgde voor rust SC Genemuiden een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na rust spelend met een oranje bal vanwege de mist ging Sportclub op zoek naar meer, de voorsprong verdedigen was geen optie de jacht naar de 3-0 meer. Omar Kavak stond aan de basis van de derde treffer deze middag, hij omspeelde eerst doelman Koetsier om vervolgens geheel niet zelfzuchtig de vrijstaande Martijn Jansen te bedienen. Deze ronde simpel af en maakte zijn tweede van de middag, SC Genemuiden zat op rozen en Excelsior ’31 leek verslagen.

Voor de toeschouwer werd het er trouwens niet beter op, door de mist was de bal nauwelijks nog te zien. SC Genemuiden liet zich door de riante voorsprong iets achterover zakken en Excelsior ’31 kreeg zowaar een aantal kleine kansjes via Melvin Velthuis en Cem Köse, dit bleek echter het enige wapenfeit van de gasten uit Rijssen deze middag.

Het slot akkoord was voor SC Genemuiden, Omar Kavak ook vandaag weer heel belangrijk had de 4-0 kunnen maken. Geheel vrij kon hij op doelman Koetsier afgaan, normaal trefzeker lukte het hem deze middag niet om de bal over de uitkomende doelman te stiften. Hij liet de laatste goal aan invaller Job van Dalfsen over, deze werd keurig aangespeeld door jongeling Rick Doorn. Hij draaide weg van Lars Kamperman Leferink, had de hoek voor het uitkiezen en bepaalde de eindstand op 4-0.

Fotoverslag SC Genemuiden - Excelsior '31
Video en audiobeelden RTV Oost
Video Excelsior '31 TV

SC Genemuiden - Exceslior '31 4-0 (2-0).

Scheidrechter(s): Dhr. A.S. Greveling  Dhr. L.M.W. Andy  Dhr. M. Baloochi.

Scoreverloop: 4. Jacco Riemens 1-0, 26. Martijn Jansen 2-0, 56. Martijn Jansen 3-0, 88. Job van Dalfsen 4-0.

Toeschouwers: 950

Opstelling SC Genemuiden: Erwin Henniphof, Wouter van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Erik Rotman (84. Rick Doorn), Patrick Lip, Robert Boes, Martijn Jansen, Jacco Riemens (73. Frank Kuurman), Omar Kavak, Danny Menting (78. Job van Dalfsen).
Opstelling Excelsior '31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink (85. Mitch Stockentree), Patrick Jurgens, Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde  (22. Dylan Vosskhuler), Niek Davina, Hielke Penterman (57. Gradus Hempenius), Amanuel isa, Boy Boeloerditi, Patrick Gerritsen, Cem Kose.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen