logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden start 2e helft competitie met verlies
SC Genemuiden - ACV Assen
Wouter van der Molen (l) zet voor, Erik Eleveld (r) kan dit niet voorkomen.
Sportclub Genemuiden had zich de start van het 2e gedeelte van de competitie ongetwijfeld heel anders voorgesteld, met een 0-3 nederlaag tegen ACV kunnen we gerust van een valse start spreken. Sportclub gaf de gehele wedstrijd niet thuis en moest in ACV zijn meerdere herkennen. Door dit verlies is de achterstand op de koploper opgelopen tot maar liefst zeven punten, geen overkomelijk achterstand maar wel één waarbij je het geluk in het verdere verloop van de competitie wel aan je zijde moet krijgen.

Het hing er om of de wedstrijd überhaupt wel door zou gaan, koning winter had de velden dusdanig geteisterd dat op vrijdag een dik pak sneeuw het hoofdveld nog volledig bedekte. Gelukkig brachten regen en invallende dooi de oplossing, zodat de start van de 2e seizoenshelft zonder problemen van start kon gaan.

In de beginfase van de eerste helft leken beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, het deelde sporadisch speldenprikjes uit maar kansen waren er nauwelijks. SC Genemuiden mocht zijn eigen spelletje spelen en ACV liet dit gebeuren, het wachtte sluw als een vos af op de misstappen welke SC Genemuiden ongetwijfeld zou gaan maken. In de 18e minuut deed zich dan ook de eerste mogelijkheid voor, Erik Eleveld wist na een goed lopende aanval Arjen Hagenhouw te bereiken en het scheelde maar weinig of de eerste treffer was daar geweest.

Deze eerste kans voor de Assenaren bleek de opmaat naar meer, ACV was de bovenliggende partij en zou dit de gehele wedstrijd niet meer uit handen geven. De eerste treffer voortgekomen uit een penalty kon dan ook niet uitblijven, het lukte Sportclub maar niet om de bal weg te krijgen uit de zestien meter. Robert Boes beging een overtreding en scheidsrechter schaper kon niet anders dan de bal op de stip leggen, Arjen Hagenauw wist met dit buitenkansje wel raad en zette ACV in de 32e minuut op voorsprong. Een kleine zeven minuten later was het opnieuw raak, een foutieve terugspeelbal en miscommunicatie tussen doelman Flier en zijn verdedigers bezorgden ACV wel heel erg gemakkelijk de 2e treffer. Arjen Hagenauw zag het gebeuren en pikte maar al te graag de bal in, doelman Flier was gezien en Hagenauw kon simpel binnen tikken. Hier bleef het niet bij, Sportclub was helemaal de weg kwijt en ACV profiteerde hier maar al te graag van een derde goal kon dan ook niet uitblijven. Opnieuw was het chaos in de defensie van Sportclub, het lukte maar niet om de bal fatsoenlijk weg te werken. Jona van der Werf zocht en vond het gaatje en zorgde voor rust nog dat ACV op een 0-3 voorsprong kwam.

De tweede helft was slechts een formaliteit, ACV zat op rozen en was niet van zins om nog cadeautjes aan SC Genemuiden te laten. SC Genemuiden probeerde het nog wel, maar alle goede bedoelingen ten spijt lukte het gewoonweg niet. ACV stond goed en de verdediging maakten het dat er geen doorkomen aan was, de wedstrijd was gespeeld en aan de stand zou niets meer veranderen. Buiten het verlies van de wedstrijd moest SC Genemuiden in de slotfase nog een andere tegenslag incasseren, Robert Boes viel na het nu aanzien uit met een zware beenblessure. Dennis Molema kwam hard in op Boes en moest dit bekopen met direct rood, de blessure welke door deze overtreding Boes opliep maakten het dat de nederlaag dubbel zo hard aan kwam.

Sportclub TV nabeschouwing met trainer Jan van Raalte
Fotoverslag SC Genemuiden - ACV Assen
Audio en videobeelden RTV Oost

SC Genemuiden - ACV Assen 0-3 (0-3).

Scheidrechter(s): Dhr. D. Schaper  Dhr. A.M. IJpelaar  Dhr. J.L. de Koning.

Scoreverloop: 32. Arjen Hagenauw 1-0, 39. Arjen Hagenauw 2-0, 43. Jona van der Werf 0-3.

Gele kaart: 40. Erik Rotman, 44. Albert Flier, 69. Anne van der Kolk,  (SC Genemuiden), 77. Jonah van der Werf, (ACV).

Rode kaart: 89. Dennis Molema (ACV).

Toeschouwers: 800 

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen (76 Job van Dalfsen), Mike van der Kooij, Dirk Muis, Erik Rotman, Patrick Lip (46 Anne van der Kolk), Robert Boes, Jacco Riemens, Frank Kuurman, Omar Kavak, Danny Menting.
Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Guus de Vries, Jelle Wagenaar, Daan Smit, Marcel Seip, Thomas Metzmaekers, Willem de Jong (27. Dennis Molema), Haaije Veenstra, Erik Eleveld, Arjan Hagenauw (55.John van Dalen), Jonah van der Werf (27. Imre de Jonge),

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen