logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw puntverlies voor SC Genemuiden in slotfase wedstrijd
ASV Dronten - SC Genemuiden
Jacco Riemens kopt de bal richting het doel van ASV Dronten, dit echter zonder resultaat.
Opnieuw lukte het SC Genemuiden niet om de drie punten over de streep te trekken, laagvlieger en rode lantaarndrager ASV Dronten wist in de slotfase van de wedstrijd een meer dan verdiend punt aan de wedstrijd tegen Sportclub over te houden. Met een ruststand van 1-1 door doelpunten van Niek Telgen en een benutte strafschop van Omar kavak en een tweede helft waarin Job van Dalfsen SC Genemuiden nog wel op een 1-2 voorsprong zette, was het invaller Chris Maanen die een meer dan verdiend punt voor de Drontenaren wist binnen te hengelen.

SC Genemuiden was in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij, de eerste kans was dan ook voor Sportclub. Omar Kavak bereikte de vrijstaande Jacco Riemens, die toornde hoog boven alles en iedereen uit en kopte bal hard richting het ASVD doel maar de bal ging echter over. Een pass van Martijn Timmer kwam terecht bij Leon Snijders, hij wist zich vrij te maken en kon de punt van zijn schoen onder de bal zetten. Dit schot had zomaar de eerste treffer kunnen zijn voor ASVD, maar tot opluchting van doelman Flier ging de bal naast.

SC Genemuiden bleef het proberen, het zocht naar mogelijkheden maar zag dat deze spaarzaam zouden zijn deze middag. Een pass van Erik Rotman bereikte Omar Kavak, deze bracht de bal bij de vrij staande Patrick Lip die vervolgens hard uithaalde. Zonder resultaat, het schot bleek een te makkelijke prooi voor doelman Maikel Kampjes. Niet veel later was het Denzel Budde die Omar Kavak op randje zestien onderuit schoffelde, iedereen en alles verwachte een strafschop maar het was scheidsrechter Klieverink die anders besloot. Toch was het ASVD die de leiding zou nemen, Timmer bediende Terburg, hij schoot de bal tegen Wouter van der Molen aan en met de terug stuiterende bal wist Niek Telgen wel raad hij tikte in de 41e minuut de 1-0 binnen. Het zag er naar uit dat ASVD met een voorsprong de kleedkamer op mocht gaan zoeken, ware het niet dat een goed genomen penalty door Omar Kavak de ruststand op 1-1 bepaalde. Vermeend hands door Rick Breemhaar bracht dat scheidsrechter Klieverink de bal op de stip legde, de gelijkmaker was er en in de tweede helft mochten de beide teams op zoek naar meer.

Bijna gelijk na de aftrap kreeg Danny Menting een uitgelezen kans om SC Genemuiden op voorsprong te brengen, aangespeeld door Fran Kuurman toucheerde hij de bal maar zag deze echter hoog over gaan. Een bal op de lat van Niek telgen had ASVD zomaar weer op voorsprong kunnen zetten, na een de bal gekregen te hebben van Ter Burg wist hij zijn voet er onder te zetten het houtwerk zat hem echter in de weg. Met nog vijfentwintig minuten te spelen in een zeer matige wedstrijd zag het er naar uit dat het zicht op meer doelpunten verder weg was dan ooit, kansen werden er nauwelijks gecreëerd en de wedstrijd kabbelde gezapig verder. Christian Riemens was al binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Frank Kuurman, Rick Doorn maakte plaats voor Job van Dalfsen en op het eind zou ook Nick Buitink nog zijn opwachting maken voor Patrick Lip. Toch bereikte een pass van Jacco Riemens Omar Kavak, hij zag de ingevallen Job van Dalfsen vrij staan en legde goed af. Van Dalfsen zag het gaatje en ronde bekwaam af, SC Genemuiden had zijn voorsprong. Met nog twintig minuten te gaan moest deze voorsprong te verdedigen zijn, maar ja de eindstand is bekend. Als een duveltje uit een doosje was het invaller Chris van Maanen die ASVD een dik verdiend punt bezorgd, hij omspeelde alles en iedereen en schoot twee minuten voor tijd de 2-2 binnen.

Wedstrijdbeelden omroep Flevoland
Fotoverslag ASV Dronten - SC Genemuiden

ASV Dronten - SC Genemuiden 2-2 (1-1).

Scheidrechter(s): Dhr. R.H.J. Klieverink  Dhr. C.S. Hoogland  Mvr. D.G.H. Snoeren.

Scoreverloop:41.Niek Telgen 1-0, 45.Omar Kavak 1-1 (penalty), 67. Job van Dalfsen 1-2,  89.Chris van Maanen 2-2.
 
Gele kaart: 39. Rick Doorn (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 200

Opstelling ASV Dronten:Maikel Kampjes, Bob Breemhaar, Vincent ter Burg, Leon Snijders (74. Brian Harpe) , Niek Telgen, Denzel Budde, Jodi de Boer, Martijn Timmer (88. Chris van Maanen), Laurens Brouwer (88. Mike Geres), Maurizio Sleurink, Ntalu-Ricardo Antino.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Rick Doorn (59. Job van Dalfsen), Erik Rotman, Jacco Riemens, Patrick Lip (80. Nick Buitink), Frank Kuurman (54. Christian Riemens), Omar Kavak, Danny Menting.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen