logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
2-1 Winst voor SC Genemuiden in derby tegen v.v. Staphorst
SC Genemuiden - vv Staphorst
Danny Menting (m) viert zijn doelpunt samen met Jacco Riemens (l) en Omar Kavak (r).
Een terecht gegeven strafschop in de 90e minuut aan SC Genemuiden welke werd benut door Omar Kavak, toverde bij menigeen een sprankelende glimlach op het gezicht. Daar waar het in de afgelopen weken in de slotfase mis ging, had SC Genemuiden nu “Vrouwe Fortuna” aan zijn zijde en behaalde het een belangrijke overwinning op streekgenoot v.v. Staphorst. Nadat Staphorst in de 18e minuut op voorsprong was gekomen door een doelpunt van Mike Reuvers, was het Danny Menting die voor rust de stand weer gelijk trok. De benutte penalty in de slotfase, zorgde voor een 2-1 eindstand en zorgde ervoor dat SC Genemuiden misschien wel de meest gelukkige was deze middag.

Aanvankelijk leek het er niet op, een gemankeerde thuisploeg begon stroef aan de eerste helft en het moest alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. Staphorst was het meest gretig en Sportclub kon daar maar weinig tegen over zetten, dit resulteerde in de zevende minuut al in een treffer. Mike Reuvers sneed door de defensie van Sportclub en gaf doelman Flier het nakijken, buitenspel viel hem echter ten deel en de gewaande treffer ging dus niet door. Niet veel later was het Omar Kavak die het probeerde aan de andere kant, hij vond echter doelman René Oosterhof op zijn weg die ten koste van een corner erger voor Staphorst voorkwam.

Het spel golfde op en neer, zo zag de altijd gedreven Marijn Brakke zijn inzet van de doellijn gehaald worden door Wouter van der Molen. Staphorst was op dat moment van de wedstrijd de bovenliggende partij, de druk op doelman Albert Flier werd dan ook opgevoerd. Via een goed lopende aanval op links kwam de bal bij Rurik Wind, die gaf een voorzet op maat en Mike Reuvers die zijn eerste treffer nog zag afgekeurd kon nu simpel inkoppen.

SC Genemuiden bleef zoekende en wachtte de kansjes die men kreeg geduldig af, Danny Menting werd op maat bediend door Omar Kavak maar opnieuw stond doelman René Oosterhof in de weg. Aan de andere kant trof een bal van Mark Schra vol de paal, SC Genemuiden kroop door het oog van de naald en bleef hoop houden op de aansluitingstreffer. Deze treffer kwam er, geholpen door doelman René Oosterhof die slordig met de bal om ging was het Danny Menting die de bal in een lege goal kon schuiven. Deze gelijkmaker bleek bevrijdend te werken voor Sportclub, het gooide alle schroom overboord en ging op jacht naar meer. Het kwam eindelijk meer van eigen helft af, het creëerde kansen waarbij Anne van der Kolk en Omar Kavak er nog wel het dichtst bij waren om nog voor rust een voorsprong te claimen. Gescoord werd er echter niet meer in de eerste helft, de 1-1 ruststand was dan ook een reële afspiegeling van het eerste bedrijf.

SC Genemuiden bleef geloven in een goede afloop, het bleef in de beginfase van de tweede helft een licht overwicht houden en wachtte geduldig af. De beste kans kwam na een uur spelen, niet voor SC Genemuiden maar voor Staphorst. Rob Mijnheer veroverde de bal, haalde uit maar zag tot zijn ontzetting dat de bal via een verdediger op het latwerk terecht kwam. Een individuele actie van Omar Kavak ging rakelings over doelman René Oosterhof, Mike Reuvers probeerde het aan de andere kant maar zag zijn aanval ook gestopt. Vanuit een corner was het Ewald Koster die keihard op de lat kopte en Jeroen van der Meer had het geluk ook niet aan zijn zijde met zijn kopbal, hij zag hem rakelings over de goal verdwijnen.

SC Genemuiden bleef gevaarlijk en werd uiteindelijk beloond voor zijn dadendrang, wie anders dan Anne van der Kolk ging op jacht naar meer. Hij manoeuvreerde zich door de verdediging van Staphorst en werd onreglementair binnen de zestien onderuit getrokken, er restte scheidsrechter van der Burg niets anders dan de bal op de penaltystip te leggen. Sportpark “de Wetering” schudde op zijn grondvesten, Omar Kavak legde aan en liet doelman Oosterhof kansloos. Met nog enkele minuten op de klok mocht en zou SC Genemuiden deze voorsprong niet meer uit handen geven, het had zelfs nog mooier kunnen zijn wanneer de goed spelende Danny Menting doelman Oosterhof niet op zijn weg had gevonden in de slotfase van de wedstrijd. Een hoger score dan 2-1 zou misschien ook net weer iets teveel van het goede zijn geweest. SC Genemuiden besliste de derby tegen Staphorst in zijn voordeel en kan weer naar boven kijken, er zijn nog tien wedstrijden te gaan en nog vele punten te verdelen!

Nabeschouwing Sportclub TV met trainer Jan van Raalte
Wedstrijd en audio beelden RTV Oost
Fotoverslag SC Genemuiden - v.v. Staphorst

SC Genemuiden - v.v. Staphorst 2-1 (1-1).

Scheidrechter(s): Dhr. P.N. van der Burg, Mvr. J.N.M.  Bakker, Dhr. A.C. van Dooren.

Scoreverloop: 18. Mike Reuvers 0-1, 30. Danny Menting 1-1, 90. Omar Kavak (Penalty).

Gele kaart: 77. Dirk Muis, 87. Wouter van der Molen (SC Genemuiden), 55. Ewald Koster (v.v. Staphorst).

Toeschouwers: 1500

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Dirk Muis, Wouter van der Molen, Erik Rotman, Rick Doorn, Anne van der Kolk, Jacco Riemens, Patrick Lip (69. Job van Dalfsen) Omar Kavak,  Danny Menting, Mike van der Kooy.
Opstelling v.v Staphorst: René Oosterhof, Ewald Koster, Reinier Crediet, Rémon Kroes, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Marijn Brakke, Lars Heuvelman, Rurik Wind (58. Jeroen van der Meer), Mark Schra, Mike Reuvers (83. Ruben Kin).

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen