logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
v.v. Pelikaan-S doet SC Genemuiden pijn, beker avontuur ten einde.
v.v. Pelikaan-S - SC Genemuiden
Kurt Elshot (12) trainer en speler bij de v.v. Pelikaan-S bekert met zijn team verder.
Het noordelijke bekertoernooi is voor SC Genemuiden geëindigd in Oostwold, v.v. Pelikaan-S uit het nietige plaatsje onder de rook van Groningen rekende koeltjes af met Sportclub en gaat dan ook terecht a.s. woensdag in de koker voor de kwart finales.

De 2-1 overwinning was meer dan verdiend, v.v. Pelikaan-S had lak aan de reputatie van hoofdklasser SC Genemuiden en het ging vanaf het eerste fluitsignaal vol in de aanval. SC Genemuiden, geplaagd door vele blessures wist dat het een zware middag zou gaan worden. Het eerste kwartier speelde zich dan ook hoofdzakelijk af op de helft van Sportclub, een klein speldenprikje van Patrick Lip in de beginfase was eigenlijk het enige wapenfeit wat Sportclub liet zien. Slordig balverlies op het middenveld leidde dan ook de eerste treffer in voor de thuisploeg, nadat Freddy de Grooth eerst doelman Flier nog op zijn weg vond was het Handrit Hoxhaj die de Sportclub goalie alsnog wist te verrassen en de 1-0 op het score bord projecteerde. Door deze tegentreffer leek SC Genemuiden wakker geschut, het hield meer balbezit en het creëerde zowaar wat kleine kansjes. Maar Danny Menting, Patrick Lip en ook Frank Jansen bleken niet bij machte om de muur te slechten die v.v. Pelikaan-S heette.

Ook in de tweede helft lukte het SC Genemuiden niet om het spel naar zijn hand te zetten, v.v. Pelikaan-S verweerde zich kranig en gaf Sportclub amper ruimte. Trainer Kurt Elshot had zichzelf als verdediger opgesteld en met Anton Jongsma (oud FC Zwolle), was v.v. Pelikaan-S niet zomaar een tegenstander. Zelf een kopbal van Mike van der Kooy, in het veld gekomen voor Rick Doorn leverde niet het resultaat op wat het verdiende. En toen even later Danny Menting zijn kopbal ook nog naast zag gaan begon het steeds meer op een kansloze missie te lijken. Met nog 20 minuten te gaan was het definitief over, Martijn Drent pikte de bal op en kreeg alle ruimte om aan te halen. De 2-0 was een feit, het doelpunt wat Job van Dalfsen nog binnen tikte was slechts voor de statistieken. Er was onvoldoende tijd over om er nog een slotoffensief uit te persen, een gelijke stand gevolgd door strafschoppen serie zou ook net teveel van het goede zijn geweest. 

Fotoverslag v.v. Pelikaan-S - SC Genemuiden

v.v. Pelikaan-S - SC Genemuiden 2-1 (1-0).

Scheidrechter(s): Dhr. P. Lips  Dhr. D. Heins  Dhr. G. Jansen.

Scoreverloop: 16. Handrit Hoxhaj 1-0, 70. Martijn Drent 2-0, 89. Job van Dalfsen 2-1.

Gele kaart: 42. Eduard de Jonge Rosa (v.v. Pelikaan), 43. Wouter van der Molen, 83. Mike van der Kooy (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 150
 
Opstelling v.v. Pelikaan-S:Jonathan Hensens, Danny Holband, Simon Spinder, Handrit Hoxhaj, Kurt Elshot, Jos Bulten (62. Petrit Hoxhaj), Wasim el Baroudi, Eduard de Jonge Rosa, Martijn Drent (84.Jaffar Ali Hussein Al), Fouad Faraouni, Freddy de Grooth (59.Anton Jongsma).
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen, Dirk Muis, Erik Rotman, Rick Doorn (46. Mike van der Kooy), , Job van Dalfsen, Jacco Riemens, Patrick Lip, Frank jansen (77. Nick Buitink), Omar Kavak (89. Rik van Dalfsen), Danny Menting.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen