logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Jonkies tonen karakter en pakken volle winst voor SC Genemuiden
SDVB - SC Genemuiden
Nick Buitink wordt bedolven onder zijn mede spelers nadat hij SC Genemuiden op een 2-1 voorsprong heeft gezet.
In aanloop naar de wedstrijd tegen SDV Barneveld was het weer puzzelen voor de technische staf van SC Genemuiden, met een volle ziekenboeg was dit zeker geen gemakkelijke opgave. Zelfs topscorer Omar Kavak was niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen, dit noopte trainer Jan van Raalte en zijn assistent Marc Hegeman om de nodige omzettingen binnen het elftal te doen om zo de klus tegen SDV Barneveld te klaren.

Het werd uiteindelijk geen spektakel stuk, de wedstrijd hoogde rommelig en de aanwezige toeschouwers werden zeer zeker niet getrakteerd op een topwedstrijd. Het spel golfde het eerste half uur van de eerste helft op en neer en kansen werden er nauwelijks of niet gecreëerd. Door het wegvallen van Omar Kavak vormden Danny Menting en Job van Dalfsen het aanvalsduo, maar ook hen lukte het amper om het doel van SDV Barneveld te bestoken en het de doelman Jeroen van Binsbergen maar enigszins moeilijk te maken. Toen na amper vijfentwintig minuten Danny Menting ook nog eens het veld moest verlaten met een blessure, leek het helemaal een mission impossible te worden voor SC Genemuiden. De eerste helft leek dan ook als een nachtkaars uit te gaan, verder dan een schot van Jacco Riemens dat over ging kwam Sportclub niet. SDV Barneveld wat op dat moment nauwelijks in het spel voorkwam dacht hier echter anders over, na slordig balverlies was het Rob knul die de bal veroverde en de thuisploeg op voorsprong zette en de ruststand op 1-0 bepaalde.

SC Genemuiden wist wat het te doen stond in de tweede helft, punten verspelen in deze fase van de competitie was geen optie. De voor Danny Menting ingevallen Mark de Haan brak dan ook de ban voor Sportclub, hij veroverde de bal en bezorgde Sportclub de gelijkmaker. Deze vroege gelijkmaker aan het begin van de tweede helft was een mooie opsteker voor de groen-witten, het leek er weer in te geloven en met SDVB als tegenstander moest het lukken om een goed eind resultaat te behalen.
SDVB moest komen en SC Genemuiden liet het gebeuren, na een uur spelen leverde dit bijna een goal op voor de Barnevelders. Een geplaatste kopbal door één van de aanvallers ging maar net over, dit tot opluchting van alles wat groen-wit was. Het bleef dan ook spannend, een goal kon aan beide kanten vallen de vraag was alleen bij wie. Nick Buitink gestart in de basis door de vele afwezigen bezorgde SC Genemuiden de gewenste 2-1 voorsprong, fel doorzetten vanaf zijn kant werd uiteindelijk beloond. Doelman Jeroen van Binsbergen had in ieder geval het nakijken toen hij de bal toucheerde en deze op afstand in het doel zag verdwijnen.

SDVB leek verslagen, het geloof was in ieder geval ver te zoeken bij de thuisclub. Toch moest SC Genemuiden op zijn hoede blijven, hoe vaak was het al niet mis gegaan in de slotfase van de wedstrijd en stond men aan het eind met lege handen. Gelukkig zou het zover niet komen, nadat eerst de ingevallen Omar Kavak de doelman op de proef stelde en Patrick Lip de paal trof was Job van Dalfsen die met een kopbal de 3-1 eindstand bepaalde.

Door het verlies van naaste concurrenten CSV Apeldoorn en Staphorst schuift SC Genemuiden door naar de derde plek op de ranglijst en moet het alleen DOVO en ACV boven zich dulden, de aansluiting blijft en met nog negen wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk. Volgende week wacht DOVO thuis, ook dan zijn er weer punten te verdienen.

Fotoverslag SDV Barneveld - SC Genemuiden

SDV Barneveld - SC Genemuiden 1-3 (1-0).

Scheidrechter(s): Dhr. R.H.J. van de Waerdt  Dhr. C.R. Veen  Dhr. A. van der Meer.

Scoreverloop: 43. Rob Knul 1-0, 49. Marc de Haan 1-1, 61. Nick Buitink 1-2, 86. Job van Dalfsen 1-3.
 
Gele kaart: 66. Ricardo Mengerink (SDV Barneveld), 55. Patrick Lip, 67. Wouter van der Molen, 75. Mark de Haan (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 350 

Opstelling SDV Barneveld: Jeroen van Binsbergen, Geert van de Veen (76. Maarten van de Groep), Ivar van Beek, Reza Ngarigota, Niels Vlugt, Kevin Ooms, Yassin Kurt, Ricardo Mengerink, Rob Knul, Christiaan van de Kamp, Onur Tekay.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen, Dirk Muis, Erik Rotman, Rick Doorn (75. Omar Kavak), Patrick Lip, Mike van der Kooy (62. Rik van Dalfsen), Jacco Riemens, Nick Buitink, Danny Menting (26. Mark de Haan), Job van Dalfsen.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen