logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden komt tekort tegen DOVO
SC Genemuiden - DOVO
Jacco Riemens zorgde nog wel voor een 1-0 voorsprong, maar dit bleek niet genoeg.
De strijd om de titel in de hoofdklasse B van het zaterdagamateurvoetbal lijkt definitief te gaan tussen DOVO en ACV, voor SC Genemuiden lijkt het behalen van een 3e plek het hoogst haalbare na de 4-1 nederlaag tegen DOVO. De gasten uit Veenendaal waren simpelweg beter en een gehavend Sportclub was niet bij machte om hier iets tegen te doen, het deed zijn stinkende best maar tegen deze overmacht was SC Genemuiden niet opgewassen.

Sportclub begon goed aan de wedstrijd, het kroop niet in zijn schulp en zocht direct de aanval. Het was dan ook Jacco Riemens die een afgeslagen bal opving en al in de 6e minuut de bal met een venijnig schot achter doelman Rodney Ubbergen deponeerde. DOVO zag het gebeuren maar was amper onder de indruk van deze vroege tegentreffer, het gaf na deze goal gelijk meer gas en Sportclub moest alle zeilen bijzetten om niet onder de voet gelopen te worden.

In de 17e minuut kwam dan ook de aansluitingstreffer, Maikel de Harder maakte gebruik van het totaal missen van de bal van Frank Kuurman, die niets anders restte om in te grijpen. Dit ingrijpen leverde DOVO wel een strafschop op die door Serhat Koç simpel achter doelman Albert Flier verdween. Een kleine zes minuten later was het bijna opnieuw raak, na een ingooi was het Serhat Koç die de vrijstaande Roy Bakkenes bediende zijn schot kon ternauwernood door doelman Flier worden gepareerd. Toch lukte het SC Genemuiden om er af en toe uit te komen, Jacco Riemens soleerde door de DOVO defensie en bediende vervolgens Omar Kavak bij de tweede paal. De normaal trefzekere Kavak wist echter niet te profiteren en schoot de bal hoog over.

DOVO bleef de betere ploeg, zo werd een kopbal van Serhat Koç door Nick Buitink van de doellijn gehaald. Maar het was slechts een kwestie van tijd voor de volgende tegentreffer zou gaan komen. Slordig inleveren van de bal op het middenveld bracht Michaël de Harder in stelling, zijn schot leek langs de doelpaal te verdwijnen maar het was Joshua Patrick die het laatste zetje gaf en DOVO de meer dan verdiende 2-1 voorsprong bezorgde. Enkele minuten later was het bijna weer raak, Serhat Koç kreeg de bal maar schoot hoog over. Het enige wapenfeit wat nog restte voor SC Genemuiden was een goed genomen corner van Omar Kavak, Jacco Riemens kwam echter net één teenlengte te kort om met een 2-2 stand te gaan rusten.

Het begin van de tweede helft leek opgevend voor Sportclub, het begon fel en gaf zich nog niet gewonnen. Zo werd Omar Kavak onderuit getrokken binnen de zestien en leek een penalty aanstaande, de goed leidende scheidsrechter Gerritsen zag dit echter anders en de voorsprong voor DOVO bleef. Een mooie crosspass van Erik Rotman niet veel later had ook meer verdiend, deze bereikte de opnieuw goed spelende Nick Buitink die de bal op zijn slof nam en deze maar net voorlangs zag gaan.

Aan de andere kant liet Mikel de Harder een grote kans liggen, na het aanspelen van Mitchel de Zwart had hij de bal simpel in kunnen tikken de bal ging echter hoog over. Toch viel in de 68e minuut de beslissing, op aangeven van Roy Bakkenes scoorde Joshua Patrick de 1-3. Deze voorsprong kwam SC Genemuiden niet meer te boven. DOVO zou de score zelfs nog naar 4-1 tillen, uit een counter was het aanvoerder Nick Coster die de mee opgekomen Serhat Koç voorzag van de bal. Deze had de hoek voor het uitkiezen en bepaalde in de 79e minuut de eindstand.

Trainer Jan van Raalte was na afloop realistisch. “DOVO heeft een geweldig goed elftal. We hebben binnen onze mogelijkheden gespeeld.” Van Raalte denkt dat de titelstrijd tussen DOVO en ACV zal gaan. Sportclub zal zich moeten gaan richten op de derde plek. “Die positie is cruciaal met het oog op de nacompetitie.”

Fotoverslag SC Genemuiden - DOVO
Audio en videobeelden RTV Oost
Nabeschouwing Sportclub TV met trainer Jan van Raalte

SC Genemuiden - DOVO 1-2 (1-4)

Scheidrechter(s): Dhr. M.P. Gerritsen, Dhr. R.D. Reinds, Dhr. A. Overwijk.

Scoreverloop: 6. Jacco Riemens 1-0, 18. Serhat Koç 1-1, 32. Joshua Patrick 1-2, 68. Joshua Patrick 1-3, 79. Serhat Koç 1-4.
 
Gele kaart: 18. Frank Kuurman, 82. Erik Rotman.

Toeschouwers: 750

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Christian Riemens (32. Mike van der Kooy) , Dirk Muis, Erik Rotman, Job van Dalfsen, Omar Kavak, Jacco Riemens, Patrick Lip, Frank Kuurman (68. Martijn Jansen), Nick Buitink, Danny Menting.
Opstelling DOVO: Rodney Ubbergen, Arien Bakkenes,  Bas Mooij, Adil Mahdadi, Mitchel de Zwart, Bart van Brakel, Nick Coster, Michaël de Harder (68. Marley Berkvens), Serhat Koç (81. Frank Hol), Roy Bakkenes, Joshua Patrick (81. Aron Koning).

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen