logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub geeft het nog niet op!
v.v. Eemdijk - SC Genemuiden
Frank Jansen (m) viert samen met trainer Jan van Raalte (l) en Jacco Riemens (r) de derde treffer.
SC Genemuiden heeft het nog niet opgegeven, de uitwedstrijd tegen v.v. Eemdijk leverde een mooie 4-1 overwinning op en de aansluiting met de top blijft hierdoor gewaarborgd. Met drie treffers van Omar Kavak en één treffer van Frank Jansen pakte Sportclub meer dan een terechte overwinning op de Eemdijkers en blijft het zicht houden op een mooie eindklassering in de hoofdklasse B.

Op een zon overgoten sportpark de Vinken in Bunschoten, het thuishonk van v.v. Eemdijk moest de wrange smaak van de nederlaag tegen DOVO worden weggespoeld. Toch leek het er in de beginfase van de wedstrijd bij lange na niet op dat het een relatief gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden, Eemdijk startte fel en zette Sportclub vanaf het begin onder druk. Dit resulteerde in de 3e minuut al in een treffer voor de thuisclub, Argjend Selimi pikte na balverlies van Sportclub de bal op en verschalkte doelman Flier. Gelukkig voor Sportclub gebeurde dit vanuit buitenspel positie en ging deze treffer niet door.

SC Genemuiden was gewaarschuwd, Eemdijk was een moeilijk te bespelen tegenstander en zou Sportclub in de eerste helft niets cadeau doen. Het was zelfs de bovenliggende partij, gelukkig stak doelman Albert Flier in een uitstekende vorm anders had het ook zomaar binnen de kortste keren 3-0 kunnen staan voor de thuisploeg. Het leek een kwestie van tijd te worden voor de eerste treffer zou gaan vallen, deze viel dan ook. Niet voor de Eemdijkers maar voor Sportclub, in de 19e minuut was het Omar Kavak die uit een door hem zelf versierde vrije trap geheel tegen de verhouding in SC Genemuiden op een 1-0 voorsprong zette. Toch bleef het voor Sportclub moeilijk zoeken naar de juiste mogelijkheden, het bleef onder druk staan en kwam hier maar moeilijk onderuit. Het was dan ook meer dan terecht dat v.v. Eemdijk langszij kwam, Fouad Belarbi ontdeed zich knap van zijn tegenstander en liet doelman Flier kansloos.

SC Genemuiden bleef ook in de slotfase van de eerste helft moeite houden met de snelle buitenspelers van Eemdijk, kreeg er amper grip op en doelman Albert Flier moest dan ook regelmatig in actie komen. Zo stond Fouad Belarbi één op één met doelman Flier, maar deze redde knap. Aan de ander kant had Job van Dalfsen een uitgelezen kans om SC Genemuiden opnieuw op voorsprong te zetten, de doelpaal belette hem dit echter. Beide teams bereikten dan ook de rust met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft zette SC Genemuiden snel orde op zaken het speelde stukken beter en won meer duels, de poppetjes stonden beter en Sportclub kwam steeds beter in het spel. Dit leidde in de 63e minuut opnieuw tot een doelpunt, opnieuw was het Omar Kavak die het net wist te raken. Toch bleef het oppassen, Eemdijk kwam af en toe gevaarlijk uit en bleef loeren op de kansjes welke hen geboden werden. Een op het oog onschuldige botsing tussen Lennart Koelewijn en Wouter van der Molen leverde laatstgenoemde een bloedende hoofdwond op en betekende einde wedstrijd, dit uitvallen zorgde er wel voor dat Ramon Beens zijn opwachting mocht gaan maken in de hoofdmacht van Sportclub.

De goed spelende Frank Jansen vanaf het begin in de basis deelde in de 79e minuut de definitieve tik uit, hij omspeelde fraai de Eemdijkse verdediging en gaf doelman Gerben Ruizendaal het nakijken. SC Genemuiden ging voor meer en kreeg meer, opnieuw was Omar Kavak niet te houden hij soleerde door de defensie van de tegenstander en ronde voor de derde maal opnieuw fraai af. Deze derde treffer van Kavak bepaalde de 4-1 eindstand.

Fotoverslag v.v. Eemdijk - SC Genemuiden

v.v. Eemdijk - SC Genemuiden 1-4 (1-1).

Scheidrechter(s): Dhr. W.M. Kieft  Dhr. M.A. Bronts  Dhr. M.G.S. Kwaytaal.

Scoreverloop: 19. Omar Kavak 0-1, 27. Fouad Bellarbi 1-1, 63. Omar Kavak 1-2, 80. Frank Jansen 1-3, 83. Omar Kavak 1-4.
 
Gele kaart: 53. Sjohn van Gulik (v.v. Eemdijk), 14. Mike van der Kooy, 35. Omar Kavak (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 450 

Opstelling v.v. Eemdijk: Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Rogier Gilkes, Wouter Bout, Sjohn van Gulik, Daniel de Haan, Lennart Koelewijn (73. Klaas Bout), Fouad Bellarbi, Rutger Huijgen (73. Roy Beukers), Argjend Selimi.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Danny Menting, Mike van der Kooy, (46. Christiaan Riemens), Dirk Muis, Wouter van der Molen (67. Ramon Beens), Nick Buitink, Job van Dalfsen, Jacco Riemens, Patrick Lip (62. Martijn Jansen), Frank Jansen, Omar Kavak.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen