logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden door het oog van de naald naar halve finale districtsbeker
SC Genemuiden - WVV Winschoten
Matchwinnaar Erik Rotman bezorgde SC Genemuiden een ticket voor het grote KNVB bekertoernooi.
Sportclub Genemuiden heeft woensdagsavond de halve finale van de districtsbeker behaalde (4-3 zege) en hiermee ook een startbewijs voor de landelijke KNVB Beker veiliggesteld. Gemakkelijk ging het zeker niet. Eersteklasser WVV ontpopte zich als een zeer lastige tegenstander. Na de 3-1 van Martijn Jansen leek de wedstrijd gespeeld. De ploeg verzuimde echter om de wedstrijd in het slot te gooien. Vervolgens kwam WVV ijzersterk terug tot 3-3. In blessuretijd trok Genemuiden toch de winst naar zich toe via een rake vrije trap van Erik Rotman. Hiermee ontsnapte Sportclub Genemuiden aan een strafschoppenserie.

Sportclub Genemuiden kende een valse start. In de 2e minuut liep het tegen een achterstand aan. Niels van Delder was Erik Rotman te snel af en tekende vervolgens de 0-1 aan. Daarna wist Sportclub Genemuiden de schade snel te herstellen. Kuurman bediende Kavak. De trefzekere aanvaller krulde de bal met veel gevoel in de bovenhoek. Zes minuten later was Martijn Jansen dicht bij de 2-1, maar de goalie bracht redding. In de tegenaanval raakte WVV de paal. Een matig spelend Sportclub Genemuiden had geen vat op WVV. Regelmatig kwam de ploeg uit Winschoten gevaarlijk opzetten.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Wederom fungeerde Kuurman als aangever. Zijn voorzet werd binnen getikt door Job van Dalfsen. Daarna kreeg Sportclub Genemuiden controle. De ploeg verzuimde echter om verder weg te lopen. Dat mocht vooral Patrick Lip zich aanrekenen. In de 37ste minuut had hij de bal voor het inschieten, maar hij schoof de bal naast. Vlak voor rust was Lip weer kansrijk. Dit keer voorkwam de keeper de 3-1. Uit de daaropvolgende corner kopte Menting naast.

Na rust ging Sportclub Genemuiden weer op zoek naar de 3-1. Kavak was er dichtbij. De goalie wist redding te brengen met zijn voet. Nadat Marcel Smit, na een goede combinatie met Melvin Ubels, over schoot, ging Kavak een minuut later op avontuur. Hij liet verschillende tegenstanders zijn hielen zien en schoot vervolgens in het zijnet. In de 59ste minuut viel dan eindelijk de logische 3-1. Na balverlies bij WVV schoot Martijn Jansen een afvallende bal tegen de touwen. Daarna verzuimde Sportclub om de wedstrijd te killen. Een inzet van Martijn Jansen werd in de 70ste minuut van de doellijn gehaald door Ubels. Een minuut later ging Kavak voor eigen succes, terwijl hij beter de bal terug had kunne leggen op de geheel vrijstaande Frank Jansen. Vlak daarna kopte Dirk Muis uit een corner net naast.

De 4-1 leek dichtbij, maar toch kwam WVV terug. Postumus scoorde uit een corner. Daarna zette WVV een tandje bij en was Sportclub Genemuiden het even kwijt. Een schot van Martijn Delger belandde in de 74ste minuut naast het doel, maar twee minuten later stond de 3-3 op het scorebord. In eerste instantie wist doelman Albert Flier een inzet van WVV te keren. In de rebound schoot Marcel Smit raak.

Genemuiden ging daarna op jacht naar de 4-3. Aan beide kanten was het gevaarlijk. In kansrijke positie knalde Kavak de bal over het doel. Een minuut later zorgde doelman Flier voor gevaar met een foutieve uittrap. Hij kon zijn fout zelf herstellen door redding te brengen op een inzet van Rodney Posthumus. Sportclub Genemuiden probeerde van alles, maar de bal viel steeds net niet goed. Het duel leek af te stevenen op strafschoppen. Daarom bracht WVV-trainer Jan Kloetstra zijn eerste keeper Serkan Akbas binnen de lijnen. Deze goalie had zich eerder in positieve zin laten zien in de bekerwedstrijd tegen ACV. Het scenario stak toch anders in elkaar dan gedacht. In blessuretijd ging Kavak op avontuur. Dat leidde tot een vrije trap. Kavak en Erik Rotman ging in overleg. Vervolgens vuurde laatstgenoemde. De verdediger zag zijn inzet achter doelman Akbas in het doel verdwijnen.

Sportclub vierde feest en WVV zag een droom in rook opgaan. Vlak na deze winnende treffer floot de arbiter af. De ploeg uit Winschoten kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd, waarin het een hoofdklasser de nodige kopzorgen wist te bezorgen. Bij Sportclub Genemuiden overheerste vooral de opluchting. Na de verloren wedstrijd tegen Pelikaan-S leek het dood en begraven in de districtsbeker. Het meespelen van Kurt Elshot bij de club uit Oostwold bood Sportclub Genemuiden een herkansing. Die werd woensdagavond met moeite ingekopt. De ploeg van trainer Jan van Raalte zit in de halve finale van de districtsbeker en heeft daarmee een plek in de landelijke beker veiliggesteld. Wie had dat begin maart kunnen denken?

Verslag Gerard Meijeringh stadskoerier.nl

Fotoverslag SC Genemuiden - WVV Winschoten

SC Genemuiden - WVV Winschoten 4-3 (2-1)

Scheidrechter(s): Dhr. J. De Jong  Dhr. R. Bruining  Dhr. M. Brants.

Scoreverloop: 0-1 Niels van Delden (2); 1-1 Omar Kavak (6); 2-1 Job van Dalfsen (21); 3-1 Martijn Jansen (58); 3-2 Rodney Posthumus (74); 3-3 Melvin Ubels (76); 4-3 Erik Rotman (90); 

Gele kaart: 70 Patrick Lip, 75. Jacco Riemens, 87. Nick Buitink (SC Genemuiden), 39. Wybe Nienhuis, 41. Merill Wakker, 60. Bert-Jan Haaijer, 70. Martijn Delger, 77. Kevin Wiegman. (WVV Winschoten). 

Toeschouwers: 450 

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Erik Rotman, Dirk Muis, Danny Menting, Frank Kuurman, Patrick Lip, Anne van der Kolk (46. Nick Buitink), Jacco Riemens, Job van Dalfsen (60. Frank Jansen), Omar Kavak, Martijn Jansen (73. Christian Riemens).
Opstelling WVV Winschoten: Indy de Ruiter (90. Serkan Akbas), Wybe Nienhuis, Rick Heijenga, Merill Wakker (66. Rodney Posthumus), Martijn Delger, Kevin Wiegman, Marcel Smit, Melvin Ubels, Calvin Molenkamp, Niels van Delden, Bert Jan Haaijer.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen