logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Geen punten voor onmachtig Sportclub
SC Genemuiden - AZSV Aalten
Yordi Orriens (l) voorkomt dat Job van Dalfsen (r) voor enig gevaar kan zorgen.
De wedstrijd tussen SC Genemuiden en ASZV uit Aalten is er één om snel te vergeten, zowel Sportclub als de gasten bakten er weinig van en er viel dan ook bar weinig te genieten op het veld van “sportpark de wetering”. De beginfase zag er best nog wel hoopvol uit voor SC Genemuiden, een vroege treffer van Omar Kavak gaf in ieder geval de groen-witte aanhang indruk dat het wel eens een mooie middag zou kunnen gaan worden. Zij kwamen echter bedrogen uit, na de gelijkmaker van Niek ten Veluwe was het goaltjesdief Rik van der Eerden die Sportclub kort voor het verstrijken van de eindtijd met lege handen deed doen staan.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was SC Genemuiden duidelijk de bovenliggende partij, het leek er zin in te hebben en het had na een kwartier spelen ook maar zo 3-0 kunnen staan voor de thuisclub. Met kansen voor Omar Kavak en Job van Dalfsen was de start flitsend te noemen, er werd goed gecombineerd en dit leverde Sportclub een aantal zeer grote mogelijkheden op in de beginfase. Het was dan ook niet verwonderlijk dat SC Genemuiden op voorsprong kwam, na een knappe voorzet van Anne van der Kolk was het Omar Kavak die alweer zijn 27 treffer van dit seizoen voor zijn rekening nam.

Lang mocht Sportclub echter niet van deze voorsprong genieten, want een kleine zeven minuten later was het Niek ten Veluwe die AZSV alweer langszij bracht. Deze tegentreffer leek wel apathisch te werken op het groen-witte team, de frivoliteit die in het beginfase van de wedstrijd nog werd getoond leek als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. De snelheid was zo goed als weg uit de wedstrijd en kansen werden er door zowel AZSV als Sportclub amper nog gecreëerd. De eerste helft bracht dan verder ook niet veel meer dan een gezapig potje voetbal die het publiek amper nog kon boeien, de Aaltenaren leken maar een doel te hebben en dat was de sporadische aanvallen van Sportclub te ontregelen. De rust werd dan ook bereikt met een gelijke stand.

In de tweede helft zou het allemaal niet veel beter worden, het bleef bij een herhaling van zetten en zowel AZSV als Sportclub lukte het amper om kansen te creëren. Een zeker penalty werd Sportclub onthouden, irritaties staken de kop op met het gevolg dat een regen aan kaarten SC Genemuiden ten deel vielen. Kaarten die in aanloop naar de halve finale van de KNVB districtsbeker, niet slechter konden vallen voor de thuisclub.

Het publiek had zich dan ook al neergelegd bij een gelijkspel, maar ook nu weer lukte het SC Genemuiden niet om dit doel te bereiken. Rick van Eerden bezorgde zeven minuten voor tijd dat het onmachtige Sportclub opnieuw met lege handen stond, op curieuze maar ook briljante wijze zorgde hij in ieder geval dat AZSV op een 1-2 voorsprong kwam. En met de tijd die nog restte was de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende gespeeld, helemaal toen in de slotfase Jacco Riemens met één 2e gele kaart bij het vallen van het laatste fluitsignaal vroegtijdig mocht inrukken.

Voor SC Genemuiden waren de druiven nog zuurder dan de nederlaag alleen, de regen aan gele kaarten deden afbreuk aan het sportieve duel en werden gegeven voor futiliteiten. Zoals al eerder gemeld kan Sportclub de gegeven kaarten gaan voelen in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen V.V. d' Olde Veste. Laten we hopen dat het ontbreken van een aantal spelers door schorsingen niet van al te grote invloed zal zijn op deze wedstrijd!

Fotoverslag SC Genemuiden - AZSV Aalten

SC Genemuiden - AZSV Aalten 1-2 (1-1).

Scheidrechter(s): Dhr. G.J. Beltman  Dhr. B.S. Lampers  Dhr. J.W. Baas.

Scoreverloop: 15. Omar Kavak 1-0, 22. Niek ten Veluwe 1-1, 83. Rik van der Eerden 1-2. 
 
Gele kaart: 33. Jacco Riemens, 65. Erik Rotman 78. Omar Kavak, 82. Frank Jansen (SC Genemuiden) 40. Bram Rensing, 42 Coplan Soumaoro, 80. Rik van der Eerden (AZSV Aalten).
Rode kaart: 89. Jacco Riemens (2x Geel)(SC Genemuiden).

Toeschouwers: 500 

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Dirk Muis, Erik Rotman(81. Frank Jansen), Robert Boes (65. Mike van der Kooy), Job van Dalfsen, Anne van der Kolk (68 Martijn Jansen), Omar Kavak, Jacco Riemens, Patrick Lip, Frank Kuurman, Danny Menting.
Opstelling AZSV Aalten: Freek Mulder, Yordi Orriëns, Sven Spekking, Mart Schutten, Rik van der Eerden, Robbin Thuss (65 Rick Bouwmeister), Jonathan Goossen, Bram Rensing (46 Michael Vaags) , Coplan, Soumaoro, Niek te Veluwe, Matthijs Ebbers.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen