logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw droomfinale voor SC Genemuiden na winst op d 'Olde Veste
SC Genemuiden - d 'Olde Veste
Jacco Riemens (l) gaat het duel aan met Sjouke Pieter Oosterling (r).
Soms heb je van die wedstrijden die je koste wat kost over de streep wilt trekken, de bekerwedstrijd tegen d ‘Olde Veste was er zo’n één. Met een 4-0 overwinning was de uitslag enigszins geflatteerd maar dat mocht de pret niet drukken. In een duel dat nimmer hoogstaand werd was het SC Genemuiden die tenslotte aan het langste eind trok en door de 4-0 overwinning zich plaatste voor de finale op zaterdag 20 mei a.s. tegenstander dan is v.v. Staphorst. 

Na de winterstop wordt Sportclub Genemuiden geplaagd door personele problemen. Ook voor de halve finale was de situatie verre van ideaal. Zo waren Omar Kavak en Erik Rotman geschorst. In de warming-up vielen ook nog eens Martijn Jansen en Frank Kuurman geblesseerd weg.

Sportclub Genenuiden speelde een matige eerste helft. Er was veel miscommunicatie, er ging veel fout. Gelukkig voor de thuisploeg bakte d' Olde Veste er ook weinig van. De ploeg speelde voortdurend de lange bal op de gevaarlijke spits Yannick Kaluzi, maar die werd uitstekend uit de wedstrijd gespeeld door Danny Menting. De ploeg uit Steenwijk viel zwaar tegen en kon in de eerste helft niets creëren. Ook Sportclub Genemuiden kon niet overtuigen, maar kreeg wel kansen. In de 7e minuut had Patrick Lip een goede steekpass in huis. De lob van Jacco Riemens ging vervolgens over het doel. Twee minuten later had keeper Tom Holleboom alle moeite met een schot van Mike van der Kooy. In de 23ste minuut mikte Anne van der Kolk met zijn lob te hoog.

In de 31ste minuut was het raak. Een schot van Jacco Riemens verdween via een tegenstander in het doel. Anne van der Kolk kreeg vlak voor het rustsignaal een grote kans om de score te verdubbelen, maar hij kopte over.

Na rust probeerden de bezoekers meer druk te zetten op Sportclub Genemuiden. Veel leverde dat echter niet op. Sportclub Genemuiden kreeg meer ruimte, maar verzuimde om de wedstrijd aanvankelijk in het slot te gooien. Zo had Jacco Riemens doeltreffend kunnen uithalen, maar hij legde af op Job van Dalfsen. Zijn schot werd geblokt. Even later had Lip de bal voor het inschieten, na een goede pass van Van Dalfsen. Lip draaide de bal echter tegen de paal aan. De logische 2-0 viel in de 76ste minuut. Dirk Muis schoot raak uit een vrije trap. Wederom werd de bal van richting veranderd.

Na de 2-0 ging Sportclub Genemuiden beter geholpen, al moet worden gezegd dat d' Olde Veste ook meer ruimte weggaf. In de 80ste minuut kreeg Anne van der kolk de bal op een presenteerblaadje van Christian Riemens. Van der Kolk kon simpel binnen tikken. Zeven minuten later zorgde Jacco Riemens voor een fraai slotakkoord. Na een solo knalde hij de 4-0 tegen de touwen.

Verslag Gerard Meijeringh stadskoerier.nl

Fotoverslag SC Genemuiden - d 'Olde Veste

SC Genemuiden - d 'Olde Veste 4-0 (1-0).

Scheidrechter(s): Dhr. R. Wijma, Dhr. J. Wenting, Dhr. K.G. Jousma.

Scoreverloop: 31. Jacco Riemens 1-0, 76. Dirk Muis, 2-0, 80. Anne van der Kolk 3-0, 87. Jacco Riemens 4-0.

Toeschouwers: 625 

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen (77. Rick Doorn), Dirk Muis, Danny Menting, Nick Buitink, Mike van der Kooy, Jacco Riemens, Robert Boes (85. Ramon Beens), Job van Dalfsen (62. Christian Riemens), Patrick Lip, Anne van der Kolk.
Opstelling d 'Olde Veste: Bas Flobbe, Kevin de Vries, Erwin van Luik, Sjouke Pieter Oosterling, Patrick de Vente (51. Clint Kruisweg), Jordy Blijham (63. Gerald Kloeten), Sander Nijstad, Justin Torn, Yannick Kaluzi, Brain van de Zweerde (73.Wilco Luik).

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen