logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Blessures vellen SC Genemuiden!
Excelsior '31 - SC Genemuiden
Omar Kavak (m) is de tweede van drie spelers die door een blessure vroegtijdig de kleedkamer op mag zoeken.
Een wedstrijd verliezen is niet geheel onoverkomelijk, maar in de eerste helft al door al je wissels heen zijn is misschien nog wel erger dan de 3-0 nederlaag. Het zat SC Genemuiden in de wedstrijd tegen Excelsior ’31 dan ook niet mee en het gezicht van trainer Jan van Raalte sprak na deze gedwongen wissels dan ook boekdelen. Achtereenvolgens waren het Robert Boes, Omar Kavak en Anne van der Kolk die vroegtijdig het veld moesten verlaten. Ook in de warming up kreeg Sportclub al een tegenslag te verwerken, Wouter van der Molen bleek toch teveel last te hebben van zijn knie en spelen bleek onmogelijk.

De wedstrijd leek na de eerste helft dan ook al te zijn gespeeld, de vele wissels deden Sportclub in ieder geval geen goed. Het knokte voor wat het waard was maar daarmee was dan ook alles gezegd, het lukte gewoonweg niet meer om een echte vuist te maken en er nog iets van te maken. De 3-0 overwinning voor Excelsior ’31 was terecht, maar ook niet meer dan dat.

Ondanks het afhaken van Wouter van der Molen voorafgaande aan de wedstrijd startte Sportclub gretig, het creëerde in de beginfase zelfs een aantal goede mogelijkheden en had kansen om de score te openen. Omar Kavak, Dirk Muis en Jacco Riemens kregen in ieder geval voldoende ruimte om het te proberen, tot doelpunten kwam het niet maar het gaf wel aan dat er mogelijkheden lagen. Dit gehoopte vooruitzicht bleek echter van korte duur te zijn, nadat eerst Excelsior ’31 al te maken kreeg met een gedwongen wissel door een hamstring blessure van Dylan Vosskuhler. Was het Sportclub die in een tijdsbestek van vijftien minuten afscheid moest nemen van drie basis spelers, deze mentale tik zou SC Genemuiden niet meer te boven komen. Helemaal niet toen op slag van rust Excelsior ’31 ook nog eens op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Stijn Beverdam.

Voor SC Genemuiden was de wedstrijd gespeeld, het lukte het gedecimeerde team niet meer om de geïncasseerde tegenslagen van de eerste helft op te vangen. Sportclub probeerde het wel, maar door het wegvallen van zoveel spelers bleek de gewenste opdracht onuitvoerbaar. Excelsior ’31 profiteerde optimaal van de ruimtes die het kreeg en met doelpunten van Amanuel Isa en Hielke Penterman bouwde het de score verder uit naar een 3-0 einduitslag.

Door de nederlaag is de nacompetitie buiten beeld voor Sportclub Genemuiden. Het vizier kan nu worden gericht op de bekerfinale van 20 mei. “Voor de winter hebben we het publiek vermaakt met leuk aanvallend voetbal. De tweede helft van de competitie was een stuk minder. De tweede seizoenshelft hebben we teveel op onze tenen moeten lopen. We zijn vorig jaar een weg ingeslagen en weten waar we naar toe willen. Maar lukt niet in een jaar. Zo realistisch moet je zijn. Het behalen van de bekerfinale is het maximale. We moeten nu zorgen dat we het met elkaar goed afsluiten en gaan ons richten op 20 mei. We moeten nu zorgen dat we fris en fit worden in de benen en in de koppies.”


Fotoverslag Excelsior '31 - SC Genemuiden

Excelsior '31 - SC Genemuiden 3-0 (1-0)

Scheidrechter(s): Dhr. G. Gils, Dhr. M. Wagtmans, Dhr. M.A. Bronts.

Score verloop: 44. Stijn Beverdam 1-0, 64. Amanuel Isa 2-0, 73. Hielke Penterman 3-0.

Toeschouwers: 350

Opstelling Excelsior '31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Stijn Beverdam (67, Gradus Hempenius) Patrick Gerritsen, Hielke Penterman, Amanuel Isa, Dylan Vosskuhler (22. Mitch Stockentree), Boy Boeloerditi, Cem Kose.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Mike van der Kooy, Dirk Muis, Danny Menting, Erik Rotman, Patrick Lip, Jacco Riemens, Robert Boes (26, Nick Buitink), Omar Kavak (34. Job van Dalfsen), Anne van der Kolk (41. Rick Doorn), Frank Jansen.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen