logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
3-0 Nederlaag Sportclub in laatste thuiswedstrijd competitie
SC Genemuiden - NSC Nijkerk
Een hand voor Martijn Jansen in zijn laatste thuiswedstrijd in competitieverband.
De wedstrijd tussen SC Genemuiden werd er een tussen een team dat het wel geloofd en een team dat er nog in geloofd, de 0-3 uitslag gaf dit dan ook duidelijk aan. NSC Nijkerk was het team wat moest en SC Genemuiden was het team dat graag wilde maar gewoonweg de fut niet meer had om er nog voor te gaan, een echte wedstrijd werd het daarom ook nimmer.

De eerste helft bracht weinig spektakel, veel ging er dan ook fout. Niet alleen bij Sportclub maar ook bij de gasten uit Nijkerk haperde de voetbalmachine regelmatig. Foute passes en veel balverlies maakten de wedstrijd tot een gezapig potje voetbal waar het publiek amper warm van werd. NSC Nijkerk probeerde er tenminste nog iets van te maken, er stond iets op het spel en met een niet aflatende passie ging het team van trainer Jochem de Weerdt opzoek naar een treffer. Deze kwam dan ook in de 15e minuut, het lukte SC Genemuiden niet om de bal weg te werken en de boomlange Tom de Ridder zette NSC Nijkerk op een gedroomde 0-1 voorsprong. Na deze eerste goal bleven de gasten druk zetten, het bleef zoeken naar een tweede treffer en SC Genemuiden kon maar moeilijk onder deze druk uitkomen. Verder dan een schot van Robert Boes, een slim balletje van Martijn Jansen en een bal van Dirk Muis die van de doellijn werd gehaald kwam Sportclub niet. De score bleef dan ook beperkt tot 0-1 in het eerste bedrijf.

De tweede helft was een herhaling van zetten, NSC bleef de bovenliggende partij. Het kreeg alle ruimte en het werd geen strobreed in de weg gelegd. Het was een kwestie van tijd voordat de tweede treffer zou gaan vallen, Nico van de Brom was hier nog wel het dichtst bij alleen faalde hij in de afwerking. Het zou tot aan de 72e minuut duren voordat de tweede treffer zou vallen, Eyup Terlemez werd bediend en kon vrij op doelman Flier afgaan zocht het gaatje en vond deze. De wedstrijd was gespeeld en Sportclub hoopte tegen beter weten in nog op een klein wondertje, tegen beter weten in. Het slot akkoord van de wedstrijd was voor Yannick Cornelisz, hij zag doelman Albert Flier ver voor zijn goal staan en twijfelde geen moment. Legde aan en schoot vanaf eigen helft de bal in het net van de Sportclub goalie en maakte zo een einde aan de groen-witte martelgang.

SC Genemuiden wil/moet zich nog eenmaal opladen voor een duel dat er toe doet, de finale voor de districtsbeker op 20 mei tegen v.v. Staphorst.


Fotoverslag SC Genemuiden - NSC Nijkerk

SC Genemuiden - NSC Nijkerk 0-3 (0-1).

Scheidrechter(s): Dhr. J.S. Boringa  Dhr. J.B.C. Pieterse  Dhr. C.S. Hoogland

Scoreverloop: 15. Tom de Ridder 0-1, 78. Eyup Terlemez 0-2, 90+2 Yannick Cornelisz 0-3.

Toeschouwers: 450 

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Dirk Muis, Erik Rotman, Robert Boes, Job van Dalfsen, Martijn Jansen (81. Rik van Dalfsen), Jacco Riemens, Patrick Lip, Frank Jansen, Nick Buitink ( 54. Mathias Breman), Danny Menting.
Opstelling NSC Nijkerk: Patrick ter Mate, David van de Groep, Jan Roelof Beukers, Barry de Winter, Nico van de Brom (84. Michel van de akker), Tom de Ridder (87. Hans Motshagen), Yannick Cornelisz, Jordan Kemp, Daniël Almendro Rivas (77. Zakaria Filmoud), Pim Blok, Eyup Terlemez.

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen