logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Martijn Brakke schiet Sportclub droom aan flarden
SC Genemuiden - v.v. Staphorst
Dirk Muis kijkt gelaten toe, geen bekerwinst voor Sportclub.
Het is Sportclub Genemuiden zaterdag niet gelukt om de KNVB beker van het Noordelijke district binnen te slepen, Martijn Brakke verpeste het feestje door in de 90e minuut de bal over de lijn te werken en liet zo de wedstrijd voor Sportclub eindigen in mineur. Met de nederlaag kwam Sportclub Genemuiden sneu weg. De ploeg van trainer Jan van Raalte was na rust de betere ploeg en kreeg ook kansen om dat in de score tot uiting te brengen.

Voor het duel werd Anne van der Kolk in het zonnetje gezet voor zijn driehonderdste wedstrijd voor Sportclub Genemuiden. Daarna kon de finale beginnen in een prachtige ambiance. De ruim drieduizend toeschouwers zorgden voor een prachtige sfeer, echte reclame voor het amateurvoetbal. Dat was de matige eerste helft zeker niet. In het eerste bedrijf viel er bijna niets te beleven. In de beginfase zat er nog wel wat leven in de wedstrijd. Sportclub Genemuiden begon wat nerveus aan de wedstrijd. Staphorst wist enkele fouten niet af te straffen.

Na de beginfase moest het publiek het in de eerste helft doen met enkele spaarzame hoogtepunten. Na ruim een half uur spelen schrok het publiek even op. Dirk Muis kopte maar net naast uit een corner. Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant. Mike Reuvers had een mooie actie in huis. Zijn inzet verdween vervolgens net naast de kruising achter het doel. Vlak daarna bracht Sportclub-doelman Flier redding op een inzet van Reuvers. In de blessuretijd werd Wout van der Molen weggestuurd. De verdediger verstapte zich echter en moest met een ernstige meniscusblessure van het veld worden gedragen. Een triest einde van een tegenvallende eerste helft.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Twee minuten na rust werd een doelpunt van Staphorst afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later zorgde de prima spelende Frank Kuurman voor gevaar. Jacco Riemens kwam echter te laat om de voorzet binnen te tikken. In de 53ste minuut werd een treffer van Sportclub Genemuiden afgekeurd wegens buitenspel. Een dubieuze beslissing.

In de eerste helft was Staphorst de betere ploeg, maar in de tweede helft maakte Sportclub Genemuiden de beste indruk. Een doelpunt bleef echter uit. Kansen waren er zeker. Zo schoot Patrick Lip in de 60ste minuut te slap in en drie minuten later kopte Jacco Riemens net naast. Vijf minuten voor tijd werd een gevaarlijke kopbal van Muis van de lijn gehaald. Een minuut later had Martijn Jansen zich een prachtig afscheid kunnen verschaffen. Zijn schot draaide echter net naast de verkeerde kant van de paal. Iedereen rekende vervolgens op een verlenging, maar daar dacht Martijn Brakke anders over. Via een klutssituatie kon Rob Mijnheer Brakke bedienen. Die scoorde vervolgens de 0-1.

Er was vervolgens te weinig tijd over om de schade nog weg te poetsen. Verder dan een kopbal van Danny Menting kwam Sportclub Genemuiden niet. Daardoor ging de beker aan de neus van Sportclub Genemuiden voorbij en werd Staphorst even later op het veld weer gehuldigd als bekerwinnaar. “We komen hier sneu weg. De wedstrijd ging gelijk op. We hebben het maximale eraan gedaan. We hadden deze wedstrijd kunnen winnen. Dat had er zeker ingezeten", was de conclusie van Sportclub Genemuiden-trainer Jan van Raalte.

Met het spelen van deze wedstrijd kwam er ook een einde aan de voetbalcarrière binnen het eerste elftal van een aantal spelers. Voor Wouter van der molen, Mike van der Kooy, Christian Riemens, Patrick Lip en Martijn Jansen eindigt het hier. Mannen bedankt voor jullie inzet in het mooie groen witte shirt van Sportclub, het ga jullie goed.

Fotoverslag SC Genemuiden - v.v. Staphorst

Fotoverslag BCW Event SC Genemuiden - v.v. Staphorst
Fotoverslag sfeer impressie rondom de wedstrijd

Wedstrijdbeelden RTV Oost

SC Genemuiden - v.v Staphorst 0-1 (0-0).

Scheidrechter(s): Dhr. J. Rozendal  Dhr. M. Danhof  Dhr. J. Hindriks.

Gele kaart:81. Danny menting, 90. Erik Rotman (SC Genemuiden), 88. Dennis Rosink (v.v. Staphorst)

Scoreverloop: 90. Martijn Brakke 0-1.

Toeschouwers: 3250 

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Wouter van der Molen (45. Mike van der Kooy), Dirk Muis, Danny Menting, Erik Rotman, Robert Boes, Patrick Lip, Jacco Riemens, Martijn Jansen, Anne van der Kolk, Frank Kuurman (74. Frank Jansen).
Opstelling v.v Staphorst: Rene Oosterhof, Frank van der Burg, Ewald Koster, Roelof de Jong, Reinier Crediet, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Mark Schra (90.Derrick Timmerman), Martijn Brakke, Mike Reuvers, Jeroen van de Meer (57.Rurik Wind).

Zaterdag 24 februari 2018
Competitiewedstrijd
SC Genemuiden - AFC AJAX
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "de Wetering".
Sportlaan 2B, Genemuiden


Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Ass. Scheidsrechter: R.A. Hoffmann
Ass. Scheidsrechter: A. H. van Bruggen