logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub bekert verder
v.v. Buitenpost - SC Genemuiden
Omar Kavak was met twee doelpunten weer trefzeker voor SC Genemuiden
Met een 2-0 overwinning op v.v. Buitenpost is SC Genemuiden door in de landelijke KNVB beker, in een zwaarbevochten duel was het Omar Kavak die met twee doelpunten de zege veilig stelde en Sportclub het felbegeerde bekerticket bezorgde.

Sportclub had het moeilijk, het kon zijn draai niet echt vinden en had de grootste moeite om het gretige Buitenpost van zich af te houden. De Noordelijke ploeg, uitkomend in de eerste klasse van het zaterdagamateurvoetbal was een niet te onderschatten tegenstander die zijn huid duur zou verkopen. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd, het was aftasten en wachten op de eerste mogelijkheden. Buitenpost kreeg deze op een presenteerblaadje aangeboden, balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Joran Olijve de bal op kon pikken. Het resultaat was voor Sportclub gelukkig minder bevredigend, de bal spatte op de lat uiteen en het gewenste doelpunt voor de thuispartij bleef uit. Sportclub kon hier weinig tegen overstellen, het stond vast gepind op de groene grasmat bewoog nauwelijks en de aanvallers waren moeilijk te bereiken. Het enige wapenfeit in de eerste helft kwam op naam van Omar Kavak, na een mooie actie op rechts probeerde hij de doelman te verschalken echter zonder resultaat. Het slotoffensief van de eerste helft kwam van Buitenpost, Jorrit Terpstra mocht op doelman Flier afgaan maar zag zijn schuiver naast gaan. De 0-0 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van het eerste bedrijf.

Het begin van de tweede helft oogde Sportclub sterker, het was feller en zocht in ieder geval vaker de aanval. Het creëerde wat kleine kansjes en de druk op Buitenpost nam verder toe. In de 66e minuut brak Omar Kavak dan ook de ban, manoeuvrerend door de Buitenpost verdediging ronde hij fraai af en bezorgde Sportclub de gewenste 1-0 voorsprong. Lang leek Genemuiden niet te kunnen genieten van de voorsprong, want nog geen minuut later viel na een overtreding op Jorrit Terpstra Buitenpost een penalty ten deel. Berend Schootstra was het die Buitenpost weer langszij kon brengen, alleen zag hij zijn schot hoog over gaan.

SC Genemuiden kwam met de schrik vrij, maar de wedstrijd was nog allerminst gespeeld. Een tweede gele kaart voor Matthias Breman hielp ook niet echt mee om de rust binnen de lijnen te bewaren, het bleef onrustig en Sportclub kon hier maar moeilijk mee omgaan. Met het vertrek van Berend Schootstra, die na een ingreep ook mocht inrukken na zijn twee keer geel was de balans in ieder geval weer terug binnen de lijnen. Met nog een kwartier op de klok was de opdracht duidelijk voor Buitenpost, zorg voor de aansluitingstreffer met alle risico's van dien. Sportclub kreeg door deze aanvalsdrift van Buitenpost meer ruimte, Jacco Riemens kon hier het eerst van profiteren maar miste voor open doel! Omar Kavak maakte in de blessuretijd aan alle illusies van Buitenpost een einde, hij kon alleen op de doelman afgaan en maakte geen fout. De 2-0 overwinning was een feit en een ticket voor de KNVB beker was veilig gesteld.
 
Fotoverslag v.v. Buitenpost - SC Genemuiden
 
v.v. Buitenpost – SC Genemuiden 0-2 (0-0).

Scheidrechter(s):
Dhr. M. Vos, Dhr. D. Brondijk, Dhr. W. Renkema.

Scoreverloop: 66. Omar Kavak 0-1, 91. Omar Kavak 0-2.

Toeschouwers: 400

Gele kaart: 63. Berend Schootstra, 90.  Danny Boersma (v.v. Buitenpost), 36. Dirk Muis, 66. Matthias Breman (SC Genemuiden).
Rode kaart: 73. Matthias Breman (2x Geel SC Genemuiden), 77. Berend Schootstra (2x Geel v.v. Buitenpost).

Opstelling v.v. Buitenpost:  Kevin v.d. Meulen, Wim de Vries (69. Rolf Dijk) , Joost Jesse Visser, Danny Boersma, Aaron Boekhout, Jorrit Terpstra, Berend Schootstra, Rob Dijkstra, Joran Olijve (83. Rik Weening), Rudmer Loonstra, Martijn van Roeden.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Matthias Breman, Dirk Muis, Roelof de Jong, Rick Doorn (83. Erik Rotman), Jacco Riemens, Joran Pot, Robert Boes (63. Ramon Beens), Frank Kuurman,Omar Kavak, Job van Dalfsen (74. Sijmon Eenkhoorn).

zaterdag 11 augustus 2018
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - Spcl. Silvolde
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportclub Genemuiden
Sportlaan 2/B,
8281 CM Genemuiden


Aanmelden nieuw lid