logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub opent met 2-1 overwinning op AJAX
AJAX - SC Genemuiden
SC Genemuiden heeft alle reden om te juichen, Rick Doorn viert samen met Omar Kavak de gelijkmaker.
Moeizaam zo kunnen we de 2-1 overwinning tegen de amateurs van AJAX Amsterdam gerust noemen, de seizoen opening die door twee doelpunten van Omar Kavak winnend door Sportclub over de streep werd getrokken was een moeilijke maar uiteindelijk wel verdiende winst.

Het vuurwerk wat voor de wedstrijd tot ontsteking werd gebracht door de meegereisde groen-witte aanhang kon bij lange na geen navolging vinden in de eerste helft van de wedstrijd, het spel oogde rommelig en het lukte SC Genemuiden maar niet om grip op de wedstrijd te krijgen. De beweeglijke en zeer wendbare spelers van de AJAX amateurs konden elkaar moeiteloos vinden en Sportclub kon hier weinig tegenover stellen. Het was dan ook AJAX die op voorsprong kwam, een foute terugspeelbal van SC Genemuiden bracht Amrani Bilal de bal. Deze wist met dit buitenkansje wel raad, kon vrij op doelman Flier afgaan en had een hoek voor het uitkiezen. Sportclub leek door deze snelle achterstand de weg helemaal kwijt te zijn, niets leek nog te lukken en een tweede treffer van AJAX lag eerder in het verschiet dan de gelijkmaker. Kenneth Misa Danso was hier nog wel het dichts bij, na het veroveren van de bal kreeg ook hij alle ruimte om uit te halen maar tot opluchting van Sportclub ging de bal naast. AJAX bleef de bovenliggende partij, een schot van Jacco Riemens had een beter lot verdiend maar bracht niet de gedroomde gelijkmaker. Het bleef oppassen geblazen, Sportclub moest af en toe aan de noodrem trekken wat verdediger Rick Doorn na een twintig tal minuten een gele kaart opleverde. Sportclub mocht na een half uur spelen de handen dicht knijpen dat AJAX niet verder uitliep, Amrani Bilal hielp in ieder geval een honderd procent kans om zeep. Hij kreeg alle ruimte om in te koppen, maar zag zijn bal snoeihard over de lat verdwijnen. Een vermeende penalty bracht Sportclub ook al niet het beetje geluk wat het misschien nodig had, een handsbal door velen gezien ontging in ieder geval de leidsman. De rust werd dan ook bereikt met een 1-0 achterstand, tijd om na te denken en een plan te maken om het tij na rust te doen keren.

Sportclub begon gretig aan het tweede bedrijf, was feller en ging naarstig opzoek naar de gelijkmaker. Frank Kuurman was als eerste aan zet, uit een mooie aanval worstelde hij zich door de AJAX verdediging alleen was de afronding onvoldoende en bleef de voorsprong voor AJAX gehandhaafd. Dit was ook één van zijn laatste acties, Sijmon Eenkhoorn verving hem. Sportclub werd wel steeds gevaarlijker, kwam vaker in de buurt van het AJAX doel en voerde de druk gestaag op. Wist de doelman van AJAX in eerste instantie nog een doelpoging van Omar Kavak te keren, niet veel later was het wel raak. Na een mooie diepte pass nam Kavak de bal perfect aan, zocht de vrije hoek en liet doelman Veenboer kansloos. De AJAX spelers begonnen wat geïrriteerd te raken en de zekere grip die het in de eerste helft had op de wedstrijd begon langzaam weg te vloeien, dit tot alle tevredenheid van Sportclub. Omar Kavak aangetrokken om doelpunten te maken speelde hier perfect op in, een aanval door hem zelf opgezet eindigde abrupt binnen de zestien. Scheidsrechter Timmer stond er met zijn neus boven op en had maar één keuze, strafschop. Omar Kavak toonde ook in deze aan een killer te zijn, haalde hard uit en de 2-1 voorsprong was een feit. De wedstrijd was compleet op zijn kop gezet, Sportclub had zijn voorsprong en zou deze met alle middelen verdedigen. Toen in de 84e minuut Cerillio Cijntje ook nog met direct rood het veld mocht verlaten na een onbesuisde charge op Jacco Riemens was de wedstrijd gespeeld. De score had zelfs nog iets groter kunnen zijn, tenminste als in de eindfase het vizier iets scherper was geweest.

Sportclubs eerste missie is geslaagd, de eerste drie punten zijn binnen. Punten die samen met de meegereisde aanhang uitbundig werd gevierd, de opmaat naar wij hopen meer.
 
Fotoverslag AJAX - SC Genemuiden
 
AJAX – SC Genemuiden 1-2 (1-0).

Scheidsrechter (s): Dhr. L. Timmer  Dhr. H. Ploegstra  Dhr. J.B.C. Pieters.

Toeschouwers: 250

Scoreverloop: 11. Bilal el Amrani 1-0, 72. Omar Kavak 1-1, 76. Omar Kavak (penalty)) 1-2.

Gele kaart: 76. Stephan Veenboer, 77. Lars Middelwijk (AJAX), 23. Rick Doorn (SC Genemuiden).
Rode Kaart: 84. Cerillio Cijntje (AJAX).

Opstelling AJAX: Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen,  Tim de Jong, Lars Middelwijk, Berry van ’t Land, Zakaria el Biyar (75. Cerillio Cijntje), Jack van Moerkerk (86.Stefano Seedorf), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Matthias Breman, Dirk Muis, Roelof de Jong, Rick Doorn (78. Erik Rotman), Jacco Riemens, Joran Pot,  Robert Boes (90. Ramon Beens), Frank Kuurman (61. Sijmon Eenkhoorn), Omar Kavak, Anne van der Kolk.

zaterdag 11 augustus 2018
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - Spcl. Silvolde
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportclub Genemuiden
Sportlaan 2/B,
8281 CM Genemuiden


Aanmelden nieuw lid