logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
SC Genemuiden doet SV Urk pijn
SC Genemuiden doet SV Urk pijn
SC Genemuiden boekt historische 4-1 thuis overwinning op SV Urk
SC Genemuiden boekte in de thuiswedstrijd tegen SV Urk een verdiende 4-1 overwinning, vanaf het begin van de wedstrijd was Genemuiden de bovenliggende partij en Urk kon hier maar weinig tegen over stellen. Met een ruststand van 2-0 kwam Urk nog goed weg, de score had met gemak hoger uit kunnen vallen. In de tweede helft zette SV Urk meer druk, maar deze druk leverde niet de gewenste doelpunten op. SC Genemuiden wachtte geduldig af, liet Urk het spel maken en loerde op de counter die uiteindelijk nog twee doelpunten opleverde. Slordig verdedigen van Genemuiden leverde Urk wel een doelpunt op, maar daar bleef het ook bij.

SC Genemuiden begon gretig aan de wedstrijd, de mooie 2-1 uit overwinning op de amateurs van AFC AJAX smaakte naar meer en SV Urk was daar de ideale tegenstander voor. De onvervalste derby werd nimmer saai, beide teams wilden voetballen en dat leverde soms mooie acties op. Van af het begin was wel duidelijk dat Sportclub maar één doel had deze middag, Urk onder druk zetten en de drie punten in eigen huis houden. De eerste kansen waren dan ook voor Sportclub, een uitstekende opererende Joran Pot en een altijd scherpe Omar Kavak maakten het dat het een zware middag werd voor de Urker verdedigers. Als een scherp mes manoeuvreerden beide spelers zich over het veld, met maar één doel voor zich. Dit resulteerde in de 14e minuut in de eerste treffer, een schitterende vrije trap van Omar Kavak toucheerde de onderkant van de lat. Kwam terug in het veld, maar passeerde wel de achterlijn. SV Urk protesteerde nog wel, maar na aangeven van de assistent scheidsrechter kon arbiter Paarhuis alleen maar naar de middenstip wijzen.

Niet veel later was het opnieuw raak, een perfect uitgevoerde aanval op rechts was de opmaat naar het 2e doelpunt. Frank Kuurman veroverde de bal en zijn voorzet bereikte de inkomende Joran Pot, deze kwam laag in en liet doelman Cornelis Koffeman al koppend kansloos. SV Urk leek van slag en begon geïrriteerd te raken, dit resulteerde in een paar kleine opstootjes die Klaas Kramer een gele kaart op leverde. Sportclub vond het verder best en liet het allemaal gebeuren, het had zijn riante 2-0 voorsprong en een bal op de lat van Anne van der Kolk bracht Sportclub zelfs bijna de 3e treffer voor rust. Een botsing tussen doelman Albert Flier met Hessel Snoek was eigenlijk het enige noemenswaardige wat er nog gebeurde in de eerste helft, gescoord werd er niet meer.

Waakzaamheid bleef ook in de 2e helft geboden, de 2-0 voorsprong gaf nog geen reden om op de lauweren te gaan rusten. Sportclub wachtte geduldig af liet bij vlagen goed voetbal zien en bleef het de rest van de wedstrijd SV Urk lastig maken, een doelpunt van Sportclub lag dan ook eerder in het verschiet dan een tegen treffer van SV Urk. Dit doelpunt kwam in de 55e minuut, na opnieuw een mooie aanval zorgde Jacco Riemens op aangeven van Omar Kavak voor de 3-0. De wedstrijd was gespeeld, SC Genemuiden bleef simpel overeind en het lukte SV Urk maar niet om nog een vuist te maken. De score zou zelfs nog verder oplopen, na een schitterende aanval over vele schijven ronde de uitstekend spelende Frank Kuurman fraai af. SC Genemuiden zat op rozen, had zijn 4-0 voorsprong en met nog een klein half uurtje te gaan was de buit binnen. Gerrit Tol kon hier ook niets meer aan veranderen, hij mocht nog wel geheel vrijstaand de enige tegentreffer op zijn naam schrijven maar verder dan dat kwam SV Urk niet. 

Wedstrijdbeelden omroep Flevoland
Fotoverslag SC Genemuiden - SV Urk

SC Genemuiden – SV Urk 4-1 (2-0).

Scheidrechter(s): Dhr. M.G. Paarhuis  Dhr. R. Janssen  Dhr. B. Aykan.

Toeschouwers: 975

Scoreverloop: 14. Omar Kavak 1-0,  18. Joran Pot 2-0, 55. Jacco Riemens 3-0, 61. Frank Kuurman 4-0 72. Lukas Schraal 4-1.

Gele kaart: 74. Job van Dalfsen, 83. Joran Pot (SC Genemuiden), 17. Bennie Dunnink, 20. Klaas Kramer (SV Urk).

Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Matthias Breman, Dirk Muis, Roelof de Jong, Rick Doorn, Jacco Riemens, Robert Boes (86.Ramon Beens), Joran Pot, Frank Kuurman (79.Sijmon Eenkhoorn), Omar Kavak, Anne van der Kolk (67. Job van Dalfsen).
Opstelling SV Urk: Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen, Teun Hakvoort (80.Klaas Romkes), Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Klaas Kramer, Jan van Slooten (46. Gerrit Tol), Lucas Nagel, Riekelt Nentjes, Marinus Snoek, Jelle de Boer (70. Lukas Schraal), Hessel Snoek.
 

zaterdag 11 augustus 2018
Oefenwedstrijd
SC Genemuiden - Spcl. Silvolde
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportclub Genemuiden
Sportlaan 2/B,
8281 CM Genemuiden


Aanmelden nieuw lid