logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw ruime overwinning Sportclub
HSV De Zuidvogels - SC Genemuiden
Jacco Riemens (m) op weg naar zijn 2e treffer, (r) Arjen Hagenauw die na een lange blessure weer speelminuten kreeg.
Tevreden gezichten na afloop, dat was de constatering na de met 0-6 gewonnen wedstrijd tegen HSV De Zuidvogels. Niet alleen bij de spelers en staf, maar zeker ook bij de grote groep meegereisde supporters. Dat de spelersgroep na afloop de laatstgenoemden dan ook uitbundig bedankten, was niet meer dan een mooie geste en een bekroning op de gespeelde en gewonnen wedstrijd.

SC Genemuiden was over de gehele linie beter, het speelde compact en liet zich in de beginfase van de eerste helft niet van de wijs brengen door De Zuidvogels. Het combineerde naar hartenlust en bleef gestaag de vrije ruimtes opzoeken. Toch waren de eerste mogelijkheden ondanks het veldoverwicht voor De Zuidvogels, zo ging een vrije Trap van Ricardo Tat maar net naast en had de bal van Danny Roozendaal op Jorik van Ruiswijk ook maar zo binnen kunnen glijden. Maar zoals gezegd SC Genemuiden liet zich niet van de wijs brengen, speelde het spelletje mee en wachtte geduldig af op de kansen die komen gingen.

Erik Rotman, Anne van der Kolk en Omar Kavak waren de eerste stations die instelling werden gebracht, maar de afwerking was onvoldoende om doelman Frank Mol te verrassen. De eerste treffer van de wedstrijd viel dan ook pas laat in de eerste helft, Omar Kavak brak de ban en zette Sportclub in de 40e minuut op een terechte 0-1 voorsprong. Hij ontving de bal van de voeten van Anne van der Kolk, vond het gaatje en doelpunt nummer 13 van zijn voet dit seizoen in competitieverband was een feit. Met nog vijf minuten te gaan in het eerste bedrijf bleef SC Genemuiden aandringen, dit leverde sportclub in de slotfase nog wel drie corners op maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Ook in de tweede helft zou Sportclub het spel domineren, verder dan een reële kans in de beginfase zouden De Zuidvogels niet komen. De aanvallers van SC Genemuiden stonden op scherp, speelden op het randje van buitenspel en het leek een kwestie van tijd voor de volgende treffers zou gaan vallen. In de 54e minuut was het dan ook raak, Omar Kavak zag de vrij staande Jacco Riemens staan. Speelde hem aan en met een oog voor perfectie, schoot deze de bal fraai binnen. Nog geen drie minuten later lag ook de 0-3 achter doelman Frank Mol, Joran Pot werd geen strobreed in de weg gelegd, soleerde door de verdediging van De Zuidvogels en ronde fraai af.

Bij deze drie treffers zou het echter niet blijven, SC Genemuiden kreeg de mogelijkheid om aan het doelpunten saldo te werken en zou dit niet na laten. De van een blessure herstelde Arjen Hagenauw kwam binnen de lijnen voor Anne van der Kolk, zijn invalsbeurt was sterk en de druk op de goal van De Zuidvogels werd alleen maar groter. Een voorzet van Omar Kavak leidde dan ook doelpunt nummer vier in, zijn bal ging richting Arjan Hagenauw en Jacco Riemens waarvan laatstgenoemde de bal met zijn hoofd toucheerde en hard raak kopte. De wedstrijd was gespeeld, bij SC Genemuiden kregen Frank Jansen en William Jansen speelminuten. Bij De Zuidvogels werden ook wissels toegepast, wellicht niet om tot een nog positieve score te komen maar meer om erger te voorkomen.

Het bleek ijdele hoop, want in de slotfase zouden er nog twee treffers bijkomen. Treffers die het zojuist verlengde contract (tot 2020) van Omar Kavak alleen maar meer glans zouden gaan geven. De 0-5 en 0-6 kwamen van zijn voeten, hij bracht daarmee zijn totaal op 15 treffers. SC Genemuiden was duidelijk een maatje te groot, speelde als een collectief en vertaalde dit naar een zestal doelpunten. Dat er bij velen een glimlach op het gezicht viel te bespeuren na afloop van de wedstrijd was dan ook niet zo verwonderlijk, deze wedstrijd smaakte naar meer. 

Fotoverslag HSV De Zuidvogels - SC Genemuiden

HSV De Zuidvogels – SC Genemuiden 0-6 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. J.S. Boringa
Ass. scheidsrechter: Dhr. M.G.S. Kwaytaal
Ass. scheidsrechter: Mevr. N. van der Linden

Toeschouwers: 425

Scoreverloop: 40. Omar Kavak 0-1, 54. Jacco Riemens 0-2, 57. Joran Pot 0-3, 67. Jacco Riemens 0-4, 85. Omar Kavak 0-5, 90. Omar Kavak 0-6.

Opstelling HSV De Zuidvogels: Frank Mol, Daryl Yngard, Tim Horsmeier (58. Michiel Foppen), Richard Gooijer, Terry Boné (58. Steve Promes), Ricardo Tat, Jermain Heldoorn, Michel de Wit (58. Niels van der Zaal), Jaap Jong, Danny Roozendaal, Jorik van Ruiswijk.
Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes, Anne van der Kolk (58. Arjen Hagenauw), Danny Menting, Joran Pot, Jacco Riemens (80. William Jansen), Sijmon Eenkhoorn (75. Frank Jansen), Omar Kavak.

Zaterdag 3 maart 2018
Oefenwedstrijd
Stedoco - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "Stedoco".
Groeneweg 59, 
4223 MG Hoornaar