logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub na één week weer koploper af.
SC Genemuiden - CSV Apeldoorn
Éen van de weinige momenten dat SC Genemuiden het CSV moeilijk maakte.
SC Genemuiden heeft slechts één week kunnen genieten van de koppositie dei het innam in de hoofdklasse B, van de euforie na de ruime overwinning een week terug tegen De Zuidvogels was na de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn in ieder geval weinig meer over. CSV Apeldoorn speelde effectief, gaf SC Genemuiden geen millimeter de ruimte en het lukte de thuisploeg niet om de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Het begin van de eerste helft leek nog wel hoopvol, SC Genemuiden wist de tegenstander onder druk te zetten en er waren zowaar wat kansen. Zo zag Erik Rotman zijn vrije trap in de muur belanden, Joran Pot maakte de actie maar miste de scherpte en het schot van Sijmon Eenkhoorn had ook moeite om de juiste weg te vinden. De eerste grote kans was dan ook voor CSV Apeldoorn, een hard schot van Sander Krijns had zomaar doel kunnen treffen. Zijn bal was hard en gericht, alleen was het Danny Menting die hem in de weg stond.

In de 26e minuut was het echter wel raak, Steven van Es torende hoog boven alles en iedereen uit, Pikte de bal vanuit een corner op en gaf doelman Raymond Beukeveld het nakijken. SC Genemuiden wist wat het moest doen, tegen een achterstand aankijken was lang geleden. Joran Pot was de eerste die een poging waagde, Sijmon Eenkhoorn was de tweede maar bij beide aanvallen stond de uitstekend keepende doelman Patrick Jansen succes voor Sportclub in de weg. De 0-1 voorsprong die CSV Apeldoorn had zou verder dan ook niet meer in gevaar komen in de eerste helft.

De 0-1 achterstand zat SC Genemuiden schijnbaar niet lekker, het begin van de 2e helft startte men dan ook gretig. De eerste mogelijkheid was dan ook voor Sportclub en kwam van de voet van Jacco Riemens, maar ook bij hem ontbrak de scherpte en doelman Jansen kon de bal simpel pakken. Aan de ander kant was het Sander Krijns die doelman Beukeveld op de proef stelde, voor hem gelde hetzelfde lot. De ingevallen Arjen Hagenauw had het geluk ook niet aan zijn zijde, zijn bal die hij op aangeven van Joran Pot oppikte had nog wel de goede richting maar verdween aan de verkeerde zijde van de doelpaal.

De tijd begon te dringen voor SC Genemuiden, het bleef wel aandringen maar had schijnbaar zijn dag niet. Door de aanvalsdrift van Sportclub kreeg CSV Apeldoorn meer ruimte, Sander Krijns, Fedde Timmer, Steven van Es en Mark Fennebeumer waren de spelers die doelman Beukveld aardig op de proef wisten te stellen. Voor SC Genemuiden was het Erik Rotman die het vanuit een vrije trap mocht proberen, maar ook nu zonder resultaat. SC Genemuiden bleef hopen, maar was er wel achter dat één punt het maximaal haalbare was deze middag. Het bleek echter een illusie, Mark Fennebeumer schoot het beetje hoop wat er nog was aan diggelen. Het lukte Sportclub simpelweg niet om een voorzet vanuit een corner weg te werken, Fennebeumer kreeg de bal en de 0-2 was een feit. Het resterende kwartier wat SC Genemuiden nog restte was onvoldoende om het tij nog te doen keren, het wist nog wel een aantal kansen op de mat neer te leggen maar verder dan dat kwam de thuisclub niet meer. 

Fotoverslag SC Genemuiden - CSV Apeldoorn
Audio en videobeelden RTV Oost

Genemuiden – CSV Apeldoorn 0-2 (0-1).

Scoreverloop:
23. Steven van Es 0-1, 78. Mark Fennebeumer 0-2.

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting
Ass. scheidsrechter: Dhr. J.M. van der Aa
Ass. scheidsrechter: Dhr. P. Smeenk

Toeschouwers: 675
 
Gele kaart:70. Jamarro Diks, 78. Charlie van der Hulst, 83. Sander Krijns (CSV Apeldoorn). 

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Robert Boes, Jacco Riemens, Joran Pot, Sijmon Eenkhoorn, (46. Arjen Hagenauw), Omar Kavak, Anne van der Kolk (72. Frank Jansen).
Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Maarten Boeve, Sander Krijns (90. Bruce Schotman), Steven van Es, Rob Diderik, Charlie van der Hulst, Fedde Timmer (68.Jesse Hartgers), Jamarro Diks (71. Mark Fennebeumer), Jeremy Jonker, Maikel Lange.

Zaterdag 3 maart 2018
Oefenwedstrijd
Stedoco - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "Stedoco".
Groeneweg 59, 
4223 MG Hoornaar