logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Beker avontuur Sportclub ten einde
SC Genemuiden - VV Hoogeveen
A1 speler Jannick de Lange maakte zijn debuut in de hoofdmacht, maar kon uitschakeling niet voorkomen. 
Sportclub Genemuiden is woensdagavond verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van de districtsbeker door zondag eersteklasser Hoogeveen. In de slotfase leek Sportclub Genemuiden de winst op zak te hebben toen Omar Kavak de thuisploeg in de 89ste minuut op 1-0 zette. Een minuut later ging de bal echter opnieuw op de stip. Daniel Manning zette Hoogeveen op 1-1. In de beslissende strafschoppenserie was Omar Kavak de schlemiel. Zijn misser werd Sportclub Genemuiden fataal.

En dat was een hard gelag voor Sportclub Genemuiden. Het is vele jaren geleden dat de club zo vroeg sneuvelde in het bekertoernooi. Na de thuisnederlaag tegen CSV Apeldoorn was dit een tweede klap in korte tijd. Sportclub Genemuiden-trainer Jan van Raalte: "We hebben moeite om er goed door te komen in de eindpass. Maar we moeten onszelf geen dip aanpraten. Dit is ontzettend zuur, maar we moeten ons met elkaar zien te herpakken." Zaterdag wacht immers de topper in Rijssen tegen Excelsior '31.

Woensdag ging het, evenals vier dagen eerder tegen CSV Apeldoorn, moeizaam met Sportclub Genemuiden. De ploeg had moeite om een bres te slaan in de verdedigingslinie van Hoogeveen. Voetballend kon het te weinig brengen. De koploper uit de eerste klasse F van het zondagvoetbal kwam uitstekend voor de dag in Genemuiden. De ploeg speelde compact, was zeer gretig, voetbalde dikwijls goed mee en kwam er regelmatig gevaarlijk uit.

Bij Sportclub Genemuiden maakte Yannick de Lange, normaliter keeper van A1, zijn debuut in de hoofdmacht. Hij verdedigde het doel, omdat Raymond Beukeveld afwezig was. Direct na de aftrap was het even schrikken voor Sportclub Genemuiden. Al na 24 seconden had Hoogeveen op voorsprong kunnen komen. Daniel Manning werkte de bal over. Sportclub Genemuiden had het moeilijk tegen het stugge Hoogeveen. Aanvankelijk was er wel even wat druk op het Drentse doel, maar al snel ebde dat weer weg. Pas in de 28ste minuut was er de eerste kans voor Sportclub Genemuiden. Anne van der Kolk kon uithalen, maar zijn inzet werd gepakt door goalie Nick Borgman. Hoogeveen werd steeds brutaler en dreigender. Zo werd een schot van Nick Dekker net op tijd geblokt door Roelof de Jong, werd een voorzet vanaf links maar net gemist door dezelfde speler. In de 42ste minuut was er de tweede goede kans voor Sportclub. Jacco Riemens schoot voorlangs. In blessuretijd schoot Manning een vrije trap maar net naast namens Hoogeveen.

Voor de rust lag het tempo veel te laag bij Sportclub Genemuiden. Dat was na rust wat beter verzorgd, maar ook niet meer dan dat. In het eerste kwartier van de tweede helft had de thuisploeg even grip, maar ook dit leverde weinig op. Danny Menting was in de 53ste minuut dicht bij een treffer. Uit een corner kopte hij de bal in het zijnet. Tien minuten later kwam Sportclub Genemuiden heel goed weg. Resmon Roemahlewang schoot een vrije bal tegen de paal. Even later (67ste minuut) had Sportclub Genemuiden op voorsprong moeten komen. Een schot van Kavak belandde tegen de paal. In de rebound had invaller Frank Jansen de bal voor het inschieten, maar hij schoot hoog over. Drie minuten later liet de ongelukkig spelende Kavak zich weer even zien. Hij draaide zich vrij en schoot naast. Twee minuten later was Hoogeveen gevaarlijk in een uitbraak. Dave Pagging mikte naast.

Sportclub Genemuiden bleef het proberen, maar de echte overtuiging leek niet aanwezig. Het duel (de reguliere speeltijd) leek doelpuntloos te eindigen, maar het venijn zat in de staart. In de 88ste minuut legde de arbiter de bal op de stip wegens hands. Omar Kavak schoot de strafschop binnen. De buit leek binnen voor Sportclub Genemuiden, maar ruim een minuut later kwam Hoogeveen langszij. Dit keer Hoogeveen een strafschop. Joran Pot zou een tegenstander onderuit hebben getrokken. Manning benutte de strafschop.

Vervolgens volgde de beslissende strafschoppenserie. Erik Rotman, Joran Pot en Jacco Riemens schoten raak, evenals Manning, Roemahlewang en Padding namens Hoogeveen. Vervolgens ging het voor Sportclub Genemuiden mis bij de vierde beurt. Uitgerekend Omar Kavak, die al zo vaak beslissend is geweest voor Sportclub Genemuiden, ging in de fout. Hij schoot zijn strafschop hoog over. Levon van Dijk bracht Hoogeveen vervolgens voor het eerst op voorsprong. Anne van der Kolk schoot daarna nog raak namens Sportclub Genemuiden, maar Bjorn Zwikker besliste het duel in Drents voordeel.

Verslag Gerard Meijeringh

Fotoverslag SC Genemuiden - VV Hoogeveen

SC Genemuiden – VV Hoogeveen* 1-1 (0-0) *door na strafschoppen (4-5).

Scoreverloop: 89.Omar Kavak 1-0 (p), 90. Daniël Manning 1-1 (p)

Scheidsrechter: Dhr. L.P. Eleveld
Ass. scheidsrechter: Dhr. R. Bruining
Ass. scheidsrechter: Dhr. D. Caglak

Toeschouwers: 275

Gele kaart: 23. Sijmon Eenkhoorn (SC Genemuiden), 6.  Resmon Roemahlewang (VV Hoogeveen).

Opstelling SC Genemuiden: Jannick de Lange, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Robert Boes, Jacco Riemens, Joran Pot, Sijmon Eenkhoorn, (60. Frank Jansen), Omar Kavak, Anne van der Kolk.
Opstelling VV Hoogeveen: Nick Borgman, Andy Kreeft, Yildirim Mesud, Jelmer Wierenga (50. Sebastian Kleinheerenbrink), Daniël Manning, Resmon Roemahlewang, Shakki Mohamed. Nick Dekker (57. Dave Padding), Björn Zwikker, Levon van Dijk, Thomas Reinders.  

Zaterdag 3 maart 2018
Oefenwedstrijd
Stedoco - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Sportpark "Stedoco".
Groeneweg 59, 
4223 MG Hoornaar