logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Titelaspiraties Sportclub kunnen in ijskast
AZSV - SC Genemuiden
Omar Kavak ziet zijn bal onder toeziend oog van Dirk Muis richting doel gaan, echter zonder resultaat.
Als je er onvoldoende voor gaat verdien je het simpelweg niet om te winnen, maar dit is wel de keiharde realiteit na de 4-1 nederlaag tegen AZSV.

SC Genemuiden was geen moment bij machte om AZSV een moeilijke middag te bezorgen, het team speelde gezapig en het ontbrak Sportclub aan bijna alles om er een wedstrijd van te maken. SC Genemuiden lijkt op dit moment de weg kwijt te zijn, het loopt niet en dit alles is terug te zien in de achter ons liggende gespeelde wedstrijden.

De hondstrouwe supporters hadden zich ongetwijfeld een heel ander duel voorgesteld, het is dan ook jammer te moeten vaststellen dat hun aanwezigheid niet werd beloond met een overwinning. De wedstrijd begon nog wel met vuurwerk, maar een goed gevolg daarop kwam er niet.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het AZSV wat de klok sloeg, was veelal eerder bij de bal en toonde de wil om de wedstrijd te winnen. Sportclub daarentegen speelt angstig, leed veel balverlies en het was AZSV die hier gretig van profiteerde. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisclub, Yordi Orriëns kreeg na een goede voorzet de mogelijkheid om de score te openen maar zag zijn bal maar net over gaan. Ook kans nummer twee was voor de Aaltenaren, een foutieve terugspeelbal van Danny Menting werd Sportclub bijna fataal maar Raymond Beukeveld bracht redding.

Sportclub was gewaarschuwd, AZSV zou knokken voor wat het waard was en moest zich daartegen wapenen. Toch leidde knullig uitverdedigen de 1-0 in, Brian Hogeweide pikte de bal op en de voorsprong voor de thuisclub was daar. Nu is een achterstand niet onoverkomelijk, alleen de manier waarop wel. SC Genemuiden had maar één keus en dat was een tandje bijzetten, dit resulteerde in wat kleine speldenprikken maar daar is alles wel mee gezegd. Zo werd een schot van Omar Kavak maar net van de lijn gehaald en een strak genomen corner van Erik Rotman kreeg ook niet het vervolg wat het verdiende, het zou niet de middag van Sportclub worden.

Dat SC Genemuiden de rust met slechts één tegendoelpunt wist te behalen mag dan ook een wonder heten, alles wat de klok sloeg was AZSV. De thuisclub bleef grossieren in kansen, bleef de aanval zoeken en het doel van Raymond Beukeveld bestormen. De verplichte vijftien minuten rust kwam dan ook als geroepen, Sportclub zou na rust wel uit een ander vaatje moeten tappen wilde het nog een goed resultaat behalen.

Tegen beter weten in, zou na afloop blijken. Met amper vijf minuten te hebben gespeeld lag nummer twee en drie al in de touwen, de 2-0 kwam van de voet van Yordi Orriëns en de 3-0 kwam op naam van Brian Hogeweide. De wedstrijd was gespeeld, Sportclub had de bijkans onmogelijke taak om de wedstrijd nog te doen kantelen. Omar Kavak kreeg de eerste mogelijkheid, een vrije trap van Erik Rotman bereikte de spits nog wel alleen zijn bal belande op de lat. De 3-1 kopbal van Dirk Muis bracht hier ook geen verandering in, Sportclub veerde nog even op maar daar bleef het bij.

De 4-1 van ASZV was dan ook een beloning voor het harde werken van de thuisclub, Yeftha Nyamsangya kreeg alle ruimte die een speler zich maar kan wensen. Zijn doelpunt maakte de nederlaag alleen maar erger, te veel steken laten vallen in een wedstrijd wordt nu eenmaal genadeloos afgestraft zonder de thuisclub te kort te doen.

Sportclub verliest niet alleen de wedstrijd, maar verliest ook de koppositie. Daar waar de concurrenten punten pakken laat SC Genemuiden het afweten, in deze fase punten verspelen is of kan dodelijk zijn. Na de gespeelde wedstrijd tegen AZSV is dit wel duidelijk geworden, volgende week wacht koploper Eemdijk. Sportclub heeft één week om de rug te rechten, het zal en moet beter wil het nog aanspraak maken op de titel.

Fotoverslag AZSV - SC Genemuiden

AZSV – SC Genemuiden 4-1 (1-0).

Scoreverloop: 12. Brian Hogeweide 1-0, 47. Yordi Orriens 2-0, 49. Brian Hogeweide 3-0, 54. Dirk Muis 3-1, 56. Yeftha Nyamsangya 4-1. 

Scheidsrechter: Dhr. A.L. van de Ketterij
Ass. scheidsrechter: Dhr. L.M.W. Andy
Ass. scheidsrechter: Dhr. P. Smeenk

Toeschouwers: 600

Gele kaart: 76. Erik Rotman, 85. Frank Kuurman (SC Genemuiden). 

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder (54. Kars Vierwind), Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Max Jansen, Niek te Veluwe, Bram Rensing, Brian Hogeweide (84. Sjoerd te Boekhorst), Yeftha Nyamsangya, Robbin Thuss (71. Rik van der Eerden), Joost Rasing.
 Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Danny Menting, Erik Rotman (82. Rick Doorn), Nick Buitink (46. Frank Kuurman), Joran Pot, Anne van der Kolk, Frank Jansen, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak.

Competitiewedstrijd
Zaterdag 4 mei 2019
Aanvang 14:30 uur
SC Genemuiden - ACV

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S. Rozemijer
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.H.A. Kleine Koerkamp


Sportpark De Wetering
Sportlaan 2b
8281 CM  Genemuiden


Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden