logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Titel verder weg dan ooit voor Sportclub
SC Genemuiden - v.v. Eemdijk
Arend van de Wetering (l) maakte zijn debuut in de hoofdmacht en dit bleef niet onopgemerkt.
Een klinkende 2-4 overwinning voor v.v. Eemdijk die eindigde in mineur voor de gasten, een vervelende botsing in blessuretijd tussen Dirk Muis en Klaas Bout maakte het dat de onfortuinlijke speler met een ambulance van het veld moest. De terechte overwinning die Eemdijk boekte op SC Genemuiden deed er eigenlijk niet meer toe, de zorgen om de Eemdijk speler des te meer. De wedstrijd zelf was vermakelijk, vanaf de eerste minuut lag het tempo hoog en was deze het aankijken meer dan waard.

Dat de uiteindelijke overwinning naar v.v. Eemdijk ging was een optelsom van zetten, het speelde net wat slimmer en SC Genemuiden was niet bij machte om hier iets mee te doen. Onfortuinlijk was ook het debuut van de 17-jarige Sportclub A1 speler Arend van de Wetering, met één gele kaart en twee eigen doelpunten was het niet zijn gedroomde start in de hoofdmacht van de thuisclub maar om de nederlaag aan hem toe te schrijven zou niet reëel zijn.

De wedstrijd tussen SC Genemuiden en v.v. Eemdijk zou een wedstrijd gaan worden van uitersten, niet de uitslag maar het debuut van een A- junior en de onfortuinlijke botsing tussen Eemdijk speler Klaas Bout in de slotfase van de wedstrijd waren dan ook de gespreksonderwerpen na afloop.

Het had allemaal zoveel anders kunnen zijn, de nummer één en de nummer twee van de ranglijst mochten in een onderling duel uitgaan maken wie het meeste recht had op de koppositie. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een echte wedstrijd van te maken, het massaal toegestroomde publiek zou niet teleurgesteld worden en daarin op zijn wenken worden bediend.

Flitsend was het begin, met slechts 90 seconden op de klok kende Sportclub een droom start. Een afstand schot van Anne van der Kolk verraste alles en iedereen, vanuit het niets legde hij aan en doelman Gerben Jan Ruizendaal was gezien. De toon was gezet, de nederlaag tegen AZSV uit de hoofden verbannen en de vroege treffer gaf hoop op meer. V.v. Eemdijk leek echter allerminst van slag te zijn door deze vroege openingsgoal, het pakte snel de draad weer op en zou het merendeel van de eerste helft het betere van het spel hebben.

De meeste kansen in de eerste helft waren dan ook voor de gasten, met amper tien minuten op de klok waren het vervolgens Maikel de Harder, Mauro Franken en Jasper Bolland die doelman Raymond Beukeveld op de proef stelden. De gelijkmaker zou dan ook niet lang op zich laten wachtte, een ongelukkige balaanraking van debutant Arend van de Wetering maakte het dat de bal in het eigen net verdween en de stand weer in evenwicht bracht. Na deze gelijkmaker bleef Eemdijk druk zetten, het was gekomen voor de volle winst en dit was duidelijk terug te zien op het veld. Het bleef continue de aanval zoeken en Sportclub kon maar moeilijk onder deze druk vandaan komen, zo werden schoten van Sjohn van Gulik en Jasper Bolland maar met moeite gepareerd. Dat SC Genemuiden met een voorsprong de kleedkamer mocht gaan opzoeken was misschien wel verrassend te noemen, nadat eerder een vrije trap van Erik Rotman en een actie van Arjen Hagenauw op niets uitliepen was het Omar Kavak die subliem afrondde. Na een mooie soloactie ronde hij met een punter bekwaam af, de 2-1 stond op het scorebord en daar zou voor rust niets meer aan veranderen.

Na een aantrekkelijke eerste helft waren de verwachtingen voor het tweede bedrijf hooggespannen, toch duurde het bijna een kwartier in de tweede helft voordat beide teams pas echt ontwaakten. Een schot vanuit het niets maakte het dat dit gebeurde, Maikel de Harder pikte de bal op haalde verwoestend uit en de 2-2 was daar. Toch hadden twee goede kansen van Omar Kavak SC Genemuiden zomaar opnieuw op voorsprong kunnen zetten, maar het lukte hem niet om doelman Ruizendaal te verrassen. Het was SC Genemuiden in het verder verloop van de wedstrijd niet gegeven om nog meer treffers te maken, simpel balverlies leidde in ieder geval de 2-3 in. Jasper Bolland mocht de bal simpel in ontvangst nemen, wist met dit buitenkansje wel raad en de voorsprong voor v.v. Eemdijk was een feit. Toen amper twee minuten later de onfortuinlijke Arend van de Wetering zijn tweede eigen doelpunt achter zijn eigen doelman zag verdwijnen was de wedstrijd gespeeld, Sportclub probeerde het nog wel maar had daarin zowel de klok als tegenstander tegen. V.v. Eemdijk was SC Genemuiden duidelijk de baas, Sportclub knokte voor wat het waard was maar kwam te kort.

Alleen een wonder kan in het verdere verloop van de competitie nog redding brengen, vijf punten is een bijna onoverbrugbare achterstand en met nog zes wedstrijden te gaan een moeilijke opgave. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en hoop doet leven, wellicht kan Sportclub zich daar aan vast klampen.

Fotoverslag SC Genemuiden - v.v. Eemdijk
Audio en videoverslag RTV Oost

SC Genemuiden - v.v. Eemdijk 2-4 (2-1).

Scoreverloop: 2. Anne van der Kolk 1-0, 16. Arend van de Wetering 1-1 (e.d.), 41. Omar Kavak 2-1, 59. Maikel de Harder 2-2, 70. Jasper Boland 2-3, 72. Arend van de Wetering 2-4 (e.d.).

Scheidsrechter: Dhr. M.A. de Bruijn
Ass. scheidsrechter: Dhr. Y.M.G. Rodenburg
Ass. scheidsrechter: Dhr. B. Aykan

Gele kaart: 8. Arend van de Wetering, 9. Anne van der Kolk, 77. Dirk Muis, 86. Joran Pot.

Toeschouwers: 1150

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Ramon Beens, Arjen Hagenauw (57. Jacco Riemens), Joran Pot, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak, Anne van der Kolk (78. Frank Kuurman).
Opstelling v.v. Eemdijk: Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, Floris Mulder, Sjohn van Gulik, Jasper Bolland (85. Jan de Graaf), Maikel de Harder, Deen van Embricqs (89.Klaas Bout), Mauro Franken, Evert Brouwers (71. Argjend Selimi).

Competitiewedstrijd
Zaterdag 4 mei 2019
Aanvang 14:30 uur
SC Genemuiden - ACV

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S. Rozemijer
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.H.A. Kleine Koerkamp


Sportpark De Wetering
Sportlaan 2b
8281 CM  Genemuiden


Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden