logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Moeizame overwinning voor Sportclub
SC Genemuiden - Excelsior '31
De doelpuntenmakers, Omar Kavak (l) samen met Sijmon Eenkhoorn (r).
De 2-1 overwinning die SC Genemuiden behaalde in een niet al te beste wedstrijd op Excelsior ’31 was er één van het kaliber meer geluk dan wijsheid, zeker in de eerste helft mocht SC Genemuiden nergens aanspraak op maken maar de goal op slag van rust maakte het verblijf in de kleedkamer wel aangenamer. Ook in de 2e helft leek Sportclub niet bij machte om een stempel op de wedstrijd te drukken, Excelsior bleef de bovenliggende partij maar één gegeven strafschop benut door Omar Kavak bezorgde Sportclub toch de overwinning.

In de eerste helft kwam Excelsior ’31 uit het niets op voorsprong, een schot van Mirko Zwiers veranderde van richting en doelman Flier had het nakijken. Tot aan het openingsdoelpunt was er amper iets gebeurd, Excelsior was het meest in balbezit maar wist hier niet veel mee te doen. Zo werd de bal van Hielke Penterman gemakkelijk opgepikt en een mooie stiftbal van Sahin op Ezafzafi, belande naast het doel.

Het lukte SC Genemuiden maar niet om een vuist te maken, kwam amper van de eigen helft en moest zich veelal beperken tot verdedigen. Voor het publiek viel er dan ook bar weinig te genieten, de goal op slag van rust door Sijmon Eenkhoorn was er dan ook één die meer dan welkom was. Gretig als altijd pikte hij de bal op, haalde hard uit en de gelijkmaker was daar.

De wedstrijd na rust leek een herhaling van zetten te worden, Excelsior ’31 was de meest aanvallende ploeg maar ook de gasten lukte het maar niet om de teruggekeerde doelman Albert Flier te passeren. Al was Hielke Penterman er heel dichtbij, oog in oog met doelman Flier faalde de altijd trefzekere club topscoorder.
 
Een gegeven strafschop bracht echter de voorsprong en de uiteindelijk winst voor SC Genemuiden, na het onreglementair neerhalen van Anne van der Kolk wat Mirko Zwiers direct rood opleverde mocht Omar Kavak van elf meter aanleggen. Hij faalde niet, de 2-1 voorsprong was daar en Sportclub zou deze niet meer uit handen geven.

Niet veel later kwamen de Rijssenaren zelfs met negen spelers te staan na het uitvallen van Melvin Velthuis, de al ingepaste spelers maakten een extra wissel niet meer mogelijk. Zelf met negen tegenstanders lukte het SC Genemuiden niet om te scoren en bleef Excelsior '31 gevaarlijk, de angst bleef regeren en de verwachte doelpunten bleven uit. De drie punten waren binnen, maar opnieuw ging het niet gemakkelijk.


Fotoverslag SC Genemuiden - Excelsior '31
Audio en videoverslag RTV Oost
Beelden Excelsior TV

SC Genemuiden - Excelsior '31 2-1 (1-1).

Scoreverloop: 19. Mirko Zwiers 0-1, 45. Sijmon Eenkhoorn 1-1, 56. Omar Kavak (strafschop) 2-1.

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer
Ass. scheidsrechter: Dhr. S. Rozemeijer
Ass. scheidsrechter: Dhr. M.W.J. Bolwerk

Gele kaart: 10. Arend van de Wetering, 90+2. Dirk Muis (SC Genemuiden), 45. Dylan Vosskuhler, 90+5. Simon Baysoy (Excelsior '31).

Rode kaart: 55. Mirko Zwiers (Excelsior ’31).
 
Toeschouwers: 600

Opstelling SC Genemuiden:Albert Flier,Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Jacco Riemens, Anne van der Kolk, Joran Pot, Frank Kuurman (82. William Jansen), Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn.
Opstelling Excelsior '31: Melvin Koetsier, Melvin Velthuis, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Ogúzhan Sahin (46. Lourens Smids), Hielke Penterman, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Dylan Vosskuhler (46. Simon Baysoy), Boy Boeloerditi (62. Alfaro Vlijter), Michel Gerritsen Mulkes.

Competitiewedstrijd
Zaterdag 4 mei 2019
Aanvang 14:30 uur
SC Genemuiden - ACV

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S. Rozemijer
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.H.A. Kleine Koerkamp


Sportpark De Wetering
Sportlaan 2b
8281 CM  Genemuiden


Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden