logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden haakt af!
CSV Apeldoorn - SC Genemuiden
Omar Kavak (l) legt aan, Jeremy Jonker (r) komt te laat.
Met het verlies tegen CSV Apeldoorn en de winst van de naaste concurrenten lijken de titelkansen voor Sportclub verkeken, tegen CSV Apeldoorn ging het team met 2-1 onderuit en is het gat met koploper Eemdijk nu vijf punten. Zelfs het behalen van de 2e plek welke recht geeft op nacompetitie lijkt verder weg dan ooit, v.v. Berkum is SC Genemuiden voorbijgegaan en zal deze plek niet zo snel meer uit handen geven.

CSV Apeldoorn was vanaf eerste fluitsignaal gretiger, het ging feller de duels aan zonder echt groots te voetballen en kansen te creëren. Sterker nog, de eerste kleine mogelijkheden waren voor Sportclub. Frank Kuurman en Omar Kavak waren de eerste spelers die het mochten proberen, Kuurman zijn schot ging voorlangs en Kavak zag zijn bal over gaan.

Na een voorzet van Maikel de Lange was het Sander Krijns die het namens CSV Apeldoorn mocht proberen, doelman Flier stak hier gelukkig een stokje voor. Nog geen minuut later was het echter wel raak, van uit de achterste linie was het Jeremy Jonker (volgen seizoen SC Genemuiden) die vrij mocht opstomen. Geen strobreed werd hem in de weg gelegd, hij passeerde moeiteloos een zestal spelers en uiteindelijk ook sluitpost Albert Flier. Drie minuten later was het bijna opnieuw raak, een kopbal van Maarten Boeve spatte op de kruising uiteen en voorkwam dat SC Genemuiden tegen een vroege tweede treffer aanliep.

CSV Apeldoorn bleef aandringen, bleef de bovenliggende partij en het lukte SC Genemuiden maar niet om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Zo waren Melvin Bresser, Sander Krijns en Steven van Es die het namens CSV Apeldoorn mochten proberen. Daar tegenover stond slechts één vrije trap van Erik Rotman, Patrick Jansen de doelman van CSV Apeldoorn pareerde zijn bal en ook deze mogelijkheid ging verloren.

Een tweede doelpunt voor CSV Apeldoorn lag dan ook meer in het verschiet dan een treffer van Sportclub, na een half uur spelen kwam deze dan ook. Het lukte Sportclub niet om de bal weg te krijgen, Sander Krijns pikte in het gedrang de bal op, vond het gaatje en doelman Flier was gezien. Tot aan de rust zou er verder niet zoveel meer gebeuren, SC Genemuiden keek tegen een 2-0 achterstand aan en zou alle zeilen bij moeten zetten in de 2e helft om nog een bevredigend resultaat te halen.

SC Genemuiden startte de tweede helft feller, het kreeg kansen maar het bleef oppassen geblazen. CSV Apeldoorn bleef loeren op de counter en een vroegtijdige beslissing behoorde zeker tot de mogelijkheden. Een Kopbal van Dirk Muis was de eerste gelegenheid tot de aansluitingstreffer, een voorzet van Erik Rotman op Sijmon Eenkhoorn was de tweede. CSV Apeldoorn liet het allemaal gebeuren en verder dan een vrije trap van Maikel de Lange kwam de thuisclub niet.

De aansluitingstreffer van Sijmon Eenkhoorn bracht dan ook weer hoop binnen de gelederen van Sportclub, het kreeg in navolging van deze treffer zelfs een aantal mogelijkheden om langszij te komen. Frank Jansen werd als extra aanvaller binnen de lijnen gebracht en zelfs verdediger Dirk Muis mocht mee opkomen om de tweede treffer te forceren. Het bleek echter ijdele hoop, het lukte Sportclub niet om de muur te slechten had het geluk niet mee en de nederlaag was daar. De concurrentie verzaakte echter niet, dit maakte de 2-1 nederlaag alleen maar pijnlijker. Wat rest is het dunne draadje wat er nog ligt naar de 2e plek die recht geeft op de nacompetitie, maar ook dit heeft men niet meer in eigen handen.

Fotoverslag CSV Apeldoorn - SC Genemuiden
Audio en videobeelden RTV Oost

CSV Apeldoorn – SC Genemuiden 2-1 (2-0).

Scoreverloop: 14. Jeremy Jonker 1-0, 29. Sander Krijns 2-0, 67. Sijmon Eenkhoorn 2-1.

Scheidsrechter: B. van Rijsbergen
Ass. scheidsrechter: M.W.J. Bolwerk
Ass. scheidsrechter: H. Harleman

Toeschouwers: 695

Gele kaart: 33. Steven van Es (CSVApeldoorn), 54. Roelof de Jong, 92. Joran Pot (SC Genemuiden).

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Jeremy Jonker, Rob Diderik (90. David Spoelstra), Jesse Hartgers, Steven van Es, Maikel Lange (85. Charlie van der Hulst), Maarten Boeve, Sander Krijns, Jamarro Diks (68. Fedde Timmer).
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arend van de Wetering (63. Frank Jansen), Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Joran Pot, Anne van der Kolk, Jacco Riemens (81. William Jansen), Frank Kuurman (82. Nick Buitink), Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn.

Competitiewedstrijd
Zaterdag 26 januari 2019
WHC - SC Genemuiden
Aanvang 14:30 uur

 
 
 
Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma
Ass. Scheidsrechter: Dhr. R. A. Hoffmann

Ass. Scheidsrechter: Dhr. D. Reinshagen
 
Sportpark Mulderssingel
Hoeloosweg 15
8091 GE  Wezep


Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden