logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw nederlaag Sportclub
SC Genemuiden - Flevo Boys
De debuterende spelers Bart Jan Brouwer (l) en Jur van Dalfsen (r).
De omzettingen die trainer Jan van Raalte binnen het team van SC Genemuiden ten uitvoer bracht na vier nederlagen op rij, zorgden nog niet voor het gewenste schokeffect binnen de lijnen. Bart Jan Brouwer en Jur van Dalfsen waren de twee spelers die hun debuut mochten maken, zij deden wat van hun verwacht werd maar ook hun inbreng kon niet voorkomen dat SC Genemuiden de overwinning aan Flevo Boys moest laten.

Over de gehele wedstrijd gezien was de thuisclub de bovenliggende partij, het was sterker in de duels en Flevo was niet vooral in de eerste helft niet bij machte om hier iets tegen over te stellen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor Sportclub, een vrij trap van Omar Kavak ging rakelings langs de paal van Flevo Boys. Anne van der Kolk was niet veel later ook dicht bij een treffer, maar ook hij zag zijn schot naast gaan.    

De voorsprong van de gasten kwam dan ook uit het niets, nadat SC Genemuiden een vermeende penalty werd onthouden counterde het naar de 0-1 voorsprong. De snelle uitbraak van Flevo Boys was er één uit het boekje, Johan Tiems wist in ieder geval wel raad met dit buitenkansje. Hij scoorde geheel tegen de verhouding in het eerste doelpunt van de middag, SC Genemuiden keek tegen een 0-1 achterstand aan en moest zoals wel vaker dit seizoen gebeurde op jacht naar de gelijkmaker. Het bleef dan ook de aanvallende partij, zette Flevo Boys opnieuw onder druk en de kansen die daaruit voortvloeiden gaven hoop voor het verder verloop man het duel. Voor rust zou er echter niet meer gescoord worden.

SC Genemuiden wist wat het te doen stond In het 2e bedrijf, het moest op jacht naar de gelijkmaker en met de inzet die het in de eerste helft op de groene grasmat neerlegde zou dit moeten kunnen lukken. De mogelijkheden om dit te realiseren waren zeker aanwezig, maar opnieuw zou blijken dat scoren dit seizoen niet één van de sterkste punten van SC Genemuiden was. Na een gegeven strafschop, die feilloos werd benut door Flevo Boys speler Aron Strengholt zag het er opnieuw naar uit dat de thuisclub tegen een nederlaag zou aan lopen. Deze nederlaag zou er ook komen, Sportclub werkte hard maar had in het duel tegen Flevo Boys het geluk niet aan zijn zijde, het verdiende minimaal een punt maar aan de eindstreep zouden er opnieuw geen klaarliggen.

De aansluitingstreffer door Kay Velda bracht nog wel de hoop terug bij het team en de toch wel ruim aanwezige supporters, maar opnieuw bleek deze vergeefs. SC Genemuiden leed zijn 5e nederlaag op rij, de rode lijn komt serieus in zicht en de vraagt rijst dan ook of het de opnieuw geïncasseerde dreun nog wel te boven komt.

Fotoverslag SC Genemuiden - Flevo Boys
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV


SC Genemuiden – Flevo Boys 1-2 (0-1).

Scheidsrechter:
Dhr. F. E. ter Brake
Ass. Scheidsrechter: Mevr. J.N.M. Bakker
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. Teders

Toeschouwers: 750

Scoreverloop: 33. Johan Tiems 0-1, 61. Aron Strengholt (strafschop) 0-2, 64. Kay Velda 1-2.

Gele Kaart: 33. Anne van der Kolk (SC Genemuiden), 86. Duane Tjen-A-Kwoei (Flevo Boys).

Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Rick Doorn, Jeremy Jonker, Dirk Muis, Bart Jan Brouwer, Roelof de Jong, Jur van Dalfsen (73. Jan Hooiveld), Nick Buitink, Kay Velda, Anne van der Kolk, Omar Kavak.
Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink, Bjorn Adams, Roelof Strikwerda, Aran Nijboer, Duane Tjen-A-Kwoei, Tomas Boer (67. Ivar Span), Arnoud Post, Frank Post (79. Timon Rorije), Johan Tiems (90. Marc Reussing), Aron Strengholt, Madih Doufikar.


Zaterdag 10 augustus 2019
oefenwedstrijd
Go Ahead Kampen - SC Genemuiden
aanvang  15.00 uur

 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden