logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Gevarenzone nadert voor Sportclub
AZSV - SC Genemuiden
Joost Rasing (l) van AZSV gaat het duel aan met Bart Jan Brouwer (r).
Het is alweer een aantal jaren geleden, het seizoen 2014 - 2015 was het seizoen dat SC Genemuiden voor het laatst zes wedstrijden op rij met een nederlaag af sloot.

Tegen AZSV ging het opnieuw mis, de 2-0 nederlaag die het leed in Aalten maakte maar al te goed duidelijk dat er nog een lange en moeizame weg te gaan is in de wedstrijden die nog resten. De keiharde realiteit is wel dat SC Genemuiden de rode streep heel dicht is genaderd, meer misstappen in deze fase van de competitie kan de club zich dan ook beslist niet meer veroorloven.

Het werd een wedstrijd van het kaliber snel vergeten en hopen op betere tijden, betere resultaten heeft Sportclub nodig om het toch al verloren seizoen nog enigszins een beetje glans te geven. De gezichten na afloop spraken boekdelen, teleurgesteld dropen de spelers af na opnieuw niet te hebben thuisgegeven in de zoveelste wedstrijd op rij.

De beginfase van het duel was hoopgevend, een goede voorzet van Omar Kavak belande op het hoofd van Anne van der Kolk. Zijn kopbal was gericht, maar miste net de juiste scherpte om achter de doellijn te belanden. Een diepe pass van Dirk Muis niet veel later op dezelfde van der Kolk, bracht ook niet het doelpunt waar Sportclub op hoopte.

AZSV leek geduldig af te wachten, kon ook niet echt imponeren en buiten een mogelijkheid van Yordy Orriëns en schot op de paal van Joost Rassing kwamen de Aaltenaren dan ook niet. Dat de thuisclub op een 1-0 voorsprong kwam was best wel verrassend, het niet goed wegwerken van de bal leidde de voorsprong in. Niek te Veluwe wist de bal vanuit een voorzet op te pikken, zette zijn schoen ertegenaan en na een kleine 20 minuten spelen was het de thuisclub die op een 1-0 voorsprong kwam.

In het verdere verloop van het 1e bedrijf gebeurde er verder niet veel, de beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd maar gescoord werd er niet meer.

De 2e helft zou een herhaling van zetten worden, de thuisclub wilde er enigszins nog iets van maken daar waar Sportclub de moed allang leek te hebben opgegeven. Veel ging er mis, weinig ballen kwamen nog aan en de inbreng van Frank Kuurman en Jan Hooiveld zorgden ook niet voor een positief effect.

De 2-0 van AZSV door Rik van der Eerden deed er dan verder ook niet toe, het maakte de wonde alleen maar dieper bij SC Genemuiden. De vraag die over blijft is wat te doen, wie het weet mag het zeggen. Het is vijf voor twaalf, maar nog niet te laat om het tij te doen keren.

Fotoverslag AZSV - SC Genemuiden

AZSV - SC Genemuiden 2-0 (1-0).

Scheidsrechter:
Dhr. J.S. Boringa
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.D. Hokke
Ass. Scheidsrechter: Dhr. D.H.F. Verstappen

Toeschouwers: 550

Scoreverloop: 19. Niek te Veluwe 1-0, 73. Rik van der Eerden 2-0.

Gele Kaart: 59. Rik van der Eerden (AZSV), 32. Nick Buitink (SC Genemuiden).

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriëns, Sjoerd te Boekhorst (60. Nick van Breugel), Joost Rasing (87. Yeftha Nyamsangya), Rik van der Eerden.
Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Dirk Muis, Roelof de Jong, Jeremy Jonker, Jur van Dalfsen (46. Frank Kuurman), Anne van der Kolk, Omar Kavak, Kay Velda, Rick Doorn (66. Jan Hooiveld), Bart-Jan Brouwer, Nick Buitink.


Zaterdag 10 augustus 2019
oefenwedstrijd
Go Ahead Kampen - SC Genemuiden
aanvang  15.00 uur

 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden