logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub en Buitenpost delen de punten
v.v. Buitenpost - SC Genemuiden
Omar Kavak (l) viert samen met Kay Velda (r) zijn zojuist gescoorde doelpunt.
De eerste wedstrijd onder leiding van interim-coach Jan de Jonge leverde Sportclub één punt op, met deze puntendeling mochten de groen- witten na afloop het minst tevreden zijn. Een overwinning op Buitenpost was zeker mogelijk geweest, kansen waren er genoeg alleen stond de tegenstander het maken van meer doelpunten in de weg.

De eerste helft was matig, beide teams speelden angstig en het hobbelige veld hielp ook niet echt mee om sprankelend voetbal te laten zien. In het eerste kwartier gebeurde er dan ook bijna niets, het eerste hoogtepuntje kwam van de voet van Kay Velda, zijn vrije trap bereikte het hoofd van Dirk Muis. Deze raakte de bal hard, maar verder dan het zijnet kwam zijn bal niet. Buitenpost kwam net als Sportclub ook niet veel verder, het kwam amper van de eigen speelhelft en kansen waren ook voor de thuisclub op één hand te tellen. De beste mogelijkheid voor de thuisclub kwam van de voet van Rolf Dijk, een slippertje van Dirk Muis gaf hem alle ruimte. Hij mocht vrij op doelman Daan Huiskamp afgaan, maar tot opluchting van SC Genemuiden ging zijn schot hoog over.

In het resterende gedeelte van het 1e bedrijf gebeurde er dan verder ook niet veel meer, de bal werd gezapig rond gespeeld en het leek er veel op dat geen van de beide teams de kleedkamer met een achterstand wilde opzoeken.

De 2e helft begon zoals de eerste, in de eerste tien minuten gebeurde er opnieuw niet al te veel. Gelukkig bracht het laatste gedeelte van de wedstrijd eindelijk meer strijd, strijd die deze wedstrijd nodig had en waar menigeen al zolang naar uit keek. Het was de thuisclub die de ban brak en op een 1-0 voorsprong kwam, een vrije trap van Robin Huisman leidde de voorsprong in. Zijn trap bereikte de vrijstaande Rudmer Boonstra, hij raakte de bal met de achterkant van zijn hoofd en doelman Huiskamp had het nakijken.

Een nieuwe domper leek in de maak, de bovenliggende partij zijn en een tegendoelpunt incasseren maakten het er in ieder geval niet gemakkelijker op. Gelukkig voor Sportclub mocht Buitenpost niet lang van zijn voorsprong genieten, een vrije trap van Omar Kavak in de 67e minuut bracht SC Genemuiden langszij. De vrije trap van zijn voet was scherp, de bal verdween in de linkerbovenhoek en bleek onhoudbaar voor doelman Kevin van der Meulen.

De gelijkmaker bleek een goede uitwerking te hebben op het team, het bleef gretig en het geloof in een mooie einduitslag bleef aanwezig bij de spelers. Kay Velda raakte de paal en Sijmon Eenkhoorn kwam maar net een schoenlengte te kort, Dirk Muis was misschien nog wel het dichts bij een doelpunt maar ook hij miste net dat beetje geluk wat je als team soms nodig hebt om de wedstrijd in winst om te zetten. Buitenpost kwam amper nog in het spel voor en SC Genemuiden voerde de druk steeds verder op. Jan Hooiveld ingebracht voor Frank Kuurman en debutant Nathan Bos die Sijmon Eenkhoorn verving maakten dit mede mogelijk, dat het slechts bij een 1-1 bleef mag dan ook wel een wonder genoemd worden. Na zeven nederlagen op rij werd in ieder geval een punt binnen gehaald, ook al hadden dit er drie moeten zijn.

Fotoverslag v.v. Buitenpost - SC Genemuiden

v.v. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1 (0-0).

Scheidsrechter:
Dhr. R. Werkhoven
Ass. Scheidsrechter: Dhr. L.M.W. Andy
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S. Woering

Toeschouwers: 225

Scoreverloop: 57. Rudmer Loonstra 1-0, 67. Omar Kavak 1-1.

Gele Kaart: 61. Aaron Boekhout, 90. Rob Dijkstra (v.v. Buitenpost).

Opstelling v.v. Buitenpost: Kevin van der Meulen, Pieter Henstra, Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Aaron Boekhout, Jorrit Terpstra (67. Joost Jesse Visser), Rolf Dijk, Durk de Haan, (78. Rik Weening), Wim de Vries, Joran Olijve, (61. Rob Dijkstra), Rudmer Loonstra. 
Opstelling SC Genemuiden: Daan Huiskamp, Bart Jan Brouwer, Dirk Muis, Jeremy Jonker, Rick Doorn, Frank Kuurman, (75. Jan Hooiveld) Kay Velkda, Nick Buitink, Sijmon Eenkhoorn, (83. Nathan Bos),  Anne van der Kolk, Omar Kavak. 


Dinsdag 20 augustus 2019
oefenwedstrijd
SC Genemuiden - v.v. Heino
aanvang  20.00 uur

 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden