logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Opnieuw geen winst voor Sportclub
SC Genemuiden - ACV Assen
Veel strijd, maar opnieuw geen treffers voor Sportclub in het duel tegen ACV.
Om moedeloos van te worden, dat is het verhaal dat we het beste om de nek van SC Genemuiden kunnen hangen in de slotfase van deze competitie. Het treft een tegenstander die erg gelukkig aan een doelpunt komt en aan het einde van de wedstrijd zelf opnieuw met lege handen staat.

SC Genemuiden had zeker het recht om te scoren, de strijd die het op de groene grasmat wist neer te leggen was hoopgevend maar ook tegen ACV was het maken van doelpunten niet aan SC Genemuiden besteed. ACV bleek uiteindelijk genoeg te hebben aan die ene treffer, voor SC Genemuiden waren de druiven zuur maar gelukkig maakten de uitslagen op de andere velden wel dat het leed enigszins wat werd verzacht.

Sportclub Genemuiden verdiende meer maar deed zichzelf tekort. Sportclub, begon met de sterk spelende Jur van Dalfsen op het middenveld, het maakte een gedreven indruk, maar kon niet voorkomen dat het tegen ACV alweer tegen zijn veertiende seizoensnederlaag aanliep.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van ACV met een schietkans voor Jonah van der Werf. Doelman Eser Elmali, vervanger van de geblesseerde Daan Huiskamp (ribblessure) bracht redding. In de 20ste minuut was Sportclub Genemuiden voor het eerst gevaarlijk uit een goed lopende aanval. Een kopbal van Anne van der Kolk werd door doelman Ben Wormmeester naast getikt. Twee minuten later deed de goalie hetzelfde bij een schot van Omar Kavak.

In de 24ste minuut sloeg ACV plotseling toe uit een spelhervatting. Marco van der Heide kopte raak uit een corner van Ezra Schrijver. In de 38ste minuut verzuimde Van der Kolk om de terechte gelijkmaker op het scorebord te laten optekenen. Nadat de bal werd doorgekopt, had hij de bal voor het inschieten bij de eerste paal. Van der Kolk raakte de bal echter totaal verkeerd en de inzet vloog naast.

Na rust zette Sportclub Genemuiden de tegenstander stevig onder druk. Dat leverde verschillende doelpogingen op. In de 71ste minuut ging Sportclub Genemuiden nog opportunistischer spelen. Jan de Jonge bracht Jan Hooiveld binnen de lijnen voor Nick Buitink. In de 74ste minuut was de invaller dicht bij een treffer. Uit een vrije bal van Kay Velda kopte hij over. Een minuut later ontsnapte ACV. Na goed doorzetten van Frank Kuurman ontstond er een grote kans voor Hooiveld. Maar doelman Wormmeester voorkwam dit.

Ook in de slotfase zou de ACV goalie  zijn doel schoonhouden. Hooiveld verscheen wederom in scoringspositie, maar weer kwam Wormmeester als winnaar uit de strijd. In de 90ste minuut liet keeper Elmali zich nog even zien met een knappe redding bij een vrije trap van Pascal Huser. In de blessuretijd liepen de gemoederen nog even hoog op en werd het allemaal iets minder fraai, dit leverde Kay Velda en Erik Eleveld beiden hun 2e gele kaart op. Zij mochten dus voortijdig vertrekken.
 
Fotoverslag SC Genemuiden - ACV Assen
Nabeschouwing Sportclub Genemuiden TV
Wedstrijdbeelden ACV TV


SC Genemuiden – ACV Assen 0-1 (0-1).

Scheidsrechter:
Dhr. R. Groenewegen
Ass. Scheidsrechter: Dhr. S. Rozemijer
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.H.A. Kleine Koerkamp

Toeschouwers: 700

Scoreverloop: 24. Marco van der Heide 0-1.

Gele Kaart: 54. Kay Velda, 64. Nick Buitink, 90. Bart Jan Brouwer, 90. Jan Hooiveld (SC Genemuiden), 72. Erik Eleveld, 84. Guus de Vries (ACV).

Rode kaart: 90. Kay Velda (2x geel) (SC Genemuiden), Erik Eleveld (2x geel) (ACV).

Opstelling SC Genemuiden: Eser Elmali, Bart Jan Brouwer, Dirk Muis, Roelof de Jong, Nick Buitink (71. Jan Hooiveld), Jur van Dalfsen, Kay Velda, Frank Kuurman (80. Joran Pot), Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn, Anne van der Kolk.
Opstelling ACV Assen: Ben Wormmeester, Johan van der Werf (67. Arjen Hagenauw), Robert Talens, Gibril Sankoh, Nande Wielink, Justin Mulder, Pascal Huser, Gijs Jasper (46. Nick Westebrink), Erik Eleveld, Marco van der Heide, Ezra Schrijver (77. Guus de Vries).


Dinsdag 20 augustus 2019
oefenwedstrijd
SC Genemuiden - v.v. Heino
aanvang  20.00 uur

 

Aanmelden nieuw lid

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden