logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Getergd Sportclub Genemuiden verslaat koploper Flevo Boys
Sportclub Genemuiden - Flevo Boys
Arend van de Wetering kan zijn geluk niet op, na 59 duels in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden scoort hij zijn 1e doelpunt.
Sportclub Genemuiden kende weinig moeite met koploper Flevo Boys, het won het duel met maar liefst 5-2. Flevo Boys kwam als ongeslagen team naar Genemuiden, maar keek binnen vier minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat eerst Kay Velda al na twee minuten het eerste doelpunt had binnengetikt, was het in de 4e minuut opnieuw raak. Omar Kavak schoot bekwaam binnen en zorgde samen met Velda voor een droomstart.

In een bijna surrealistische omgeving, dus bijna zonder publiek. Waarbij alleen Officials, begeleiders en de media werden toegelaten. Beleefde Sportclub Genemuiden dan ook een prima middag.

Sportclub Genemuiden begon dus furieus aan de wedstrijd en stond binnen vijf minuten al op een 2-0 voorsprong.

Dat Sportclub Genemuiden zo getergd begon had een reden. In de aanloop naar de wedstrijd had Flevo Boys de trots (volle buit uit vier duels) niet onder stoelen of banken gestoken. “Dan mag je ook wel laten zien. Wij hebben er fantastisch op gereageerd”, aldus René van de Weij.

De trainer had hier handig gebruik van gemaakt en zijn ploeg op scherp gezet. Flevo Boys kwam er geruime tijd niet aan te pas in de eerste helft. Sportclub Genemuiden zette vol druk en de ploeg uit Emmeloord kon hier geruime tijd niet mee omgaan. In het laatste kwartier veranderde dat. De druk van Sportclub nam af en Flevo Boys kreeg ruimte en werd steeds gevaarlijker. Doelman Jansen wist in de 36ste minuut een Flevo Boys-treffer te voorkomen, maar in de 38ste minuut was het wel raak voor de bezoekers via Zandbergen. Daarna voorkwam doelman Jansen met een knappe redding de 2-2.

Na rust pakte Sportclub Genemuiden gelijk de goede draad weer op. Weer was de thuisploeg oppermachtig. In de 50ste minuut sloeg Genemuiden toe via een goede aanval. Kay Velda maakte het prima af. Zeven minuten later was de strijd helemaal beslist. Sijmon Eenkhoorn stuurde Arend van de Wetering op maat weg. De verdediger omspeeld de keeper en tekende voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden.

Daarna was de vraag hoe hoog de score nog zou oplopen. De hardwerkende Rens van Benthem raakte de paal en Sijmon Eenkhoorn maakte 5-1 in de 73ste minuut. In eerste instantie werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel, maar de bal kwam van een tegenstander, zodat er van buitenspel geen sprake kon zijn. In de 80ste minuut deed Flevo Boys wat terug. Yumé Ramos kopte raak uit een corner, waarbij keeper Jansen niet vrijuit gingen. Daarna verzuimde Sportclub om de score verder op te voeren.
Dat maakte allemaal niet veel uit. Sportclub Genemuiden deed wat het moest doen. Een zege was noodzakelijk om niet te ver achterop te raken. Nu heeft Flevo Boys als koploper nog maar drie punten meer dan Sportclub Genemuiden.

Jansen kwam na afloop nog even terug op de grootspraak in Emmeloord. “We hadden met z’n allen zo’n teamspirit. Er zat deze week zoveel energie in de training. Er gingen vandaag heel veel dingen goed. Tussen de linies doorvoetballen, goede aanvallen en een snelle 2-0 voorsprong. Daarna werden de ruimtes te groot en valt de 2-1, maar we zijn niet in paniek geraakt. In de tweede helft zijn we op dezelfde voet verdergegaan en loop je gemakkelijk uit. 5-2 is een prima resultaat.

Dat was ook de mening van trainer Van der Weij. “Ik ben zeker tevreden. We hebben een goede wedstrijd neergelegd. Flevo Boys is fysiek sterker, maar we hebben bijna niets weggegeven. Na de wedstrijd tegen Berkum hebben de jongens serieus naar elkaar gekeken. Tegen Berkum heb ik de strijd en beleving gemist. Dat spatte er vandaag vanaf.”

Fotoverslag SC Genemuiden - Flevo Boys
Video gemaakte doelpunten

SC Genemuiden - Flevo Boys 5-2 (2-1).

Scheidsrechter: Dhr. B. Augustin
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R.S.D.J. Hindriks
Assistent-scheidsrechter: Dhr. H. van der Bij

Scoreverloop: 2. Kay Velda 1-0, 4. Omar Kavak 2-0, 38. Ron Janzen 2-1, 50. Kay Velda 3-1, 57. Arend van de Wetering 4-1, 73. Sijmon Eenkhoorn 5-1, 84. Yume Ramos 5-2.

Gele kaart: 52. Bart Jan Brouwer, 78. Ramon Beens (SC Genemuiden), 24. Ron Janzen, 45. Saïd Hassan, 84. Yume Ramos (Flevo Boys).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Matthias Breman, Jur van Dalfsen, Martijn van der Laan (76. Ryan van Lente), Kay Velda (67. Nouredinne Boutzamar), Omar Kavak, Ramon Beens, Bart Jan Brouwer, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn (79. Brian Snijder).
Opstelling Flevo Boys: Volken Huisman, Roelof Strikwerda, Ron Janzen, Marc Reussing (75. Aron Kleefstra), Saïd Hassan, Timon Rorije (68. Robin Zuidema), Yander Zandbergen, Tomas Boer (46. Johan Tiems), Aran Nijboer, Yume Ramos, Frits Dantuma.Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid