logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Pikstart bezorgt Sportclub overwinning
NSC Nijkerk - Sportclub Genemuiden, Pik start bezorgd Sportclub overwinning.
Het doelpunt van Sijmon Eenkhoorn (m) bezorgd SC Genemuiden de overwinning.
Sportclub Genemuiden begon het uitduel tegen NSC Nijkerk veelbelovend en stond na 7 minuten spelen al op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Sijmon Eenkhoorn, maar naarmate de wedstrijd volgde, begon het er steeds meer naar uit te zien dat doelpunten deze middag spaarzaam zouden gaan worden.

De start was flitsend, net als in het duel tegen Flevo Boys begon Sportclub Genemuiden voortvarend aan de wedstrijd. Het zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval met maar één doel de score zo vroeg mogelijk te openen. Dit leverde in de beginfase al gelijk drie hoekschoppen op. Dat het na 7 minuten door een doelpunt van Sijmon Eenkhoorn op voorsprong kwam was dan ook niet eens zo verwonderlijk. De ingebrachte bal van links door Rens van Benthem kon eerst nog wel verwerkt worden door NSC, maar het was Eenkhoorn die de bal mocht aanraken en voor de 0-1 voorsprong zorgde.

In het vervolg van de 1e helft bleef Sportclub Genemuiden de bovenliggende partij, het bleef de aanval zoeken maar moest blijven waken voor een eventuele uitbraak van de Nijkerkers. Buiten een schot van Kay Velda, Rens van Benthem en de kopbal van Mathias Breman kwam Sportclub Genemuiden dan ook niet in de eerste 45 minuten. Toch had NSC ook niet gelijk een passend antwoord klaar, Anass Ghaddari zijn bal op Termelez had misschien meer verdiend maar ook zijn schot bracht NSC niet langszij. Sportclub Genemuiden mocht dan ook met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

Het begin van de 2e helft was voor NSC Nijkerk, het moest opzoek naar de gelijkmaker en begon dan ook voortvarend. Dit resulteerde in de beginfase al gelijk tot een goede mogelijkheid. Yordi Grovenstein mocht alleen op doelman Patrick Jansen af, maar zag zijn bal voorlangs gaan.

Aan de andere kant liet Sportclub Genemuiden zich ook niet onbetuigd, het kreeg de nodige kansen maar vergat simpelweg om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Hierdoor bleef NSC Nijkerk erin geloven en knokte het voor wat het waard was. Doelman Patrick Jansen moest regelmatig ingrijpen, een bal van Jonathan Martina wist hij goed te pareren. De kleine voorsprong bleef broos, de inbreng van de doelman zou deze middag dan ook heel belangrijk zijn.

Het grote manco van Sportclub Genemuiden tegen NSC Nijkerk was toch wel het verzilveren van de verkregen kansen, Eenkhoorn, Kavak, Velda, van Benthem en de later ingebrachte Noureddine Boutzamar kregen allen goede mogelijkheden om te scoren maar het lukte maar niet om de bal in het net te krijgen. In de slotfase van het duel moest SC Genemuiden door het wegzenden van Jur van Dalfsen (2x Geel) zelfs nog met 10 man verder, de pietluttig gegeven kaart had verder geen invloed op de wedstrijd.

Sportclub Genemuiden mocht van geluk spreken dat de bal van Steven van Zanten in de blessuretijd de lat raakte, anders had het ook maar zo gelijk kunnen worden en twee dure punten kunnen verspelen. Dit bleef Sportclub Genemuiden gelukkig bespaard. Door de overwinning is het gestegen naar de 4e plek op de ranglijst, hierbij moet wel opgemerkt worden dat door de vele afgelastingen de stand enigszins vertekend is.  


Fotoverslag  NSC Nijkerk - SC Genemuiden
Video gemaakte doelpunt

NSC Nijkerk - SC Genemuiden 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Dhr. M. Kool
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. Westland

Scoreverloop: 7. Sijmon Eenkhoorn 0-1.

Gele kaart: 30. Anass Ghaddari (NSC Nijkerk), 26. Jur van Dalfsen (SC Genemuiden).
Rode kaart: 90. Jur van Dalfsen (SC Genemuiden)(2x Geel).

Opstelling NSC Nijkerk: Jan van Willinge, Renee Troost, Steven van Zanten, Joel Viedira, Muhamed Vilagic, Hoessein Jabir, Joey Kwint (90. Marnix Tissingh), Yordi Grovenstein, Anass Gaddari (68. Jonathan Martina), Eyup Terlemez, Yannick Cornelizs.
Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Matthias Breman, Martijn van der Laan, Bart Jan Brouwer, Jur van Dalfsen, Ramon Beens (68. Noureddine Boutzamar), Kay Velda, Rens van Benthem, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak (82. Ingmar Lassche).Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid