logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Weerzien met Harkemase Boys eindigt in remise
Sportclub Genemuiden - Harkemase Boys
Marc Magan (l) en Bart Jan Brouwer (m) SC Genemuiden, Stefan Deuling (r) Harkemase Boys.

GENEMUIDEN – Na afloop was iedereen het er wel over eens, de wedstrijden tussen Sportclub Genemuiden en Harkemase Boys zijn nimmer saai, het zijn wedstrijden waarvoor de supporters naar de velden komen.  Het werd een enerverend duel waarin het vanaf het begin tot aan het einde spannend bleef en waarbij Sportclub Genemuiden en Harkemase Boys de punten na 90 minuten voetbal gebroederlijk deelden. 

In het begin van de wedstrijd hadden de groen- witten het moeilijk en had Harkemase Boys het betere van het spel. Verdedigend had het zijn zaakjes goed op orde en met een aantal scherpe uitvallen probeerde het Sportclub te verrassen. Zo waren achtereenvolgens Jolt Postma en Jari Slort die doelman Hidde Streutker al in een vroeg stadium van de wedstrijd op de proef stelden. Aan de ander kant waren het Mike Reuvers, (na een voorzet van Berwout Beimers) en Marc Magan die het namens Sportclub Genemuiden mochten proberen maar niet tot scoren kwamen.

Na een klein half uurtje spelen was het toch raak voor tot dan toe beter spelende Harkemase Boys. Een voorzet van Jari Slort bereikte Joris Adams die als eerste verzuimde om de bal binnen te tikken, na een goede redding van doelman Hidde Streutker. De terugspringende bal kwam vervolgens bij Mees Gootjes, maar die vond verdediger Jur van Dalfsen op zijn weg. Toch had Gootjes een paar seconden later zijn vizier wel scherp, na zijn eerdere geblokte schot raakte hij de bal goed die vervolgens hoog in het doel van Sportclub Genemuiden verdween en Harkemase Boys op een 0-1 voorsprong zette. 

Toch had Sportclub Genemuiden voor rust de stand weer gelijk kunnen trekken. Na goed doorjagen van Rens van Benthem aan de linkerkant van het veld, was het Mike Reuvers die de gelijkmaker op zijn sloffen had. Schijnbaar schrok hij zo van deze mogelijkheid dat hij de bal wel goed raakte, maar deze toch hoog boven alles en iedereen heen schoot.

Daar waar Harkemase Boys in de eerste helft de bovenliggende partij was, waren de rollen in de 2e helft geheel omgedraaid. Sportclub Genemuiden legde de Harekieten het vuur aan de schenen en was niet van zins om zich bij de achterstand neer te leggen. Dit resulteerde in het eerste kwartier in een aantal goede kansen op rij, waarbij Rutger Etten en Marc Magan het voortouw namen. 

De gelijkmaker van de voet van Marc Magan in de 58e minuut van de wedstrijd was dan ook meer dan terecht. Na een één tweetje tussen Berwout Beimers was het Magan die vanaf 20 meter raak schoot. De bal leek niet geheel onhoudbaar maar doelman Feike Spoor lukte het niet om de opspringende bal te keren.

Wat volgde waren een aantal hectische momenten voor het doel van Harkema. Zo lukte het Jens Jurn Streutker net niet om de bal met zijn hoofd de juiste richting te geven en was het doelman Feike Spoor die zijn hand er nog tussen kon plaatsen. Ook de doelpogingen van Rens van Benthem die volgden leverden geen doelpunt op, mede door de reddingen van de uitstekend keepende doelman van Harkemase Boys.

Voor Harkemase Boys waren het Dennis Hoekstra en Dylan Smit die aan de wedstrijd nog een andere uitslag hadden kunnen geven, alleen sneuvelden ook hun pogingen. Wanneer Sportclub Genemuiden na de gelijkmaker van Magan het geluk iets meer aan hun zijde had gehad had het ook zomaar een paar doelpunten meer kunnen maken en de overwinning op naam kunnen schrijven. Het bleef 1-1, een uitslag waar uiteindelijk iedereen na afloop wel mee kon leven. 

Fotoverslag: SC Genemuiden - Harkemase Boys
Video: Gemaakte doelpunten SC Genemuiden
Beelden Breman.net

SC Genemuiden - Harkemase Boys 1-1 (0-1).

Scheidsrechter: Dhr. J. Kaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L.C. Wessels
Assistent-scheidsrechter: Dhr. L. Vos

Scoreverloop: 29. Mees Gootjes 0-1, 58. Marc Magan 1-1.

Toeschouwers: 1000

Gele kaart: 36. Marc Magan (SC Genemuiden), 77. Demo Koida (Harkemase Boys).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers, Marc Magan (88. Jasper Tuinman), Matthias Breman (75. Nick Buitink), Mike Reuvers (75. Martijn Eenkhoorn), Rens van Benthem, Rutger Etten.

Opstelling Harkemase Boys: Feike Spoor, Dennis Hoekstra, Jolt Postma, Stefan Deuling (46. Dylan Smit), Nathan Canlas (66. Sven Hazewinkel), Jari Slort (73. Jan Tijtsma), Joris Adams, Demo Koida, Mees Gootjes (66. Gerald Postma), Mart Dijkstra, Pim Betzema.Dinsdag 6 augustus 2024
oefenwedstrijd
v.v. Staphorst - Sportclub Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27, 7951 AT Staphorst

 

Scheidsrechter: ntb
Assistent-scheidsrechter: ntb
Assistent-scheidsrechter: ntb
 


Live Podcast


Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid