logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Sportclub Genemuiden legt Eemdijk over de knie en wint met 4-0
Sportclub Genemuiden - Eemdijk
Rens van Benthem heeft alle reden om te juichen, met 2 doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de 4-0 overwinning.

GENEMUIDEN – na de overtuigende 3-0 winst op DVS ’33 vorige week, was het tegen Eemdijk opnieuw raak. Onder tropische omstandigheden stond de teller na afloop van de wedstrijd op vier doelpunten voor en nul tegen. Opnieuw kreeg het publiek waar voor hun geld, Sportclub Genemuiden trok vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval en zette op deze manier al in vroeg stadium de Eemdijkers het mes op de keel. 

Het was weer genieten op sportpark de Wetering, met koploper Eemdijk als tegenstander was het op voorhand al een affiche om de vingers bij af te likken. Sportclub had nog iets goed te maken. De twee nederlagen in het voorbije seizoen lagen nog vers in het geheugen, voor de groen- witten was er dus alles aangelegen de wedstrijd nu wel in hun voordeel te doen beslissen.

Met amper drie minuten op de klok was het Berwout Beimers die als eerste de doelman van Eemdijk onder handen nam. Niet veel later was het Rens van Benthem die een doelpoging waagde, maar beide mogelijkheden leverden Sportclub geen vroege treffer op. Het spel speelde zich in de beginfase van de wedstrijd veelal op de helft van Eemdijk af en buiten een kop kans van Rick Blokhuis in het eerste kwartier van de wedstrijd kwam Eemdijk niet.

Dat Sportclub Genemuiden na 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam was gezien het speelbeeld dan ook terecht. Nieuwkomer Marc Magan zag doelman Jauke Beekhuis wel heel ver voor zijn doel staan, hij twijfelde geen moment en met een geplaatst schot verraste hij de doelman van ruim 30 meter afstand. Niet veel later mocht Sportclub Genemuiden niet klagen, na een ingooi had Jesper van Dalen de stand zomaar gelijk kunnen trekken. Tot opluchting van eenieder belande de bal op de lat en bleef daardoor de gelijkmaker uit. 

Dat Sportclub Genemuiden goed in zijn vel zit bewees Rens van Benthem in de 35e minuut, na een aantal eerdere pogingen lukte het hem nu wel om goed af te ronden. Na een goede bal van Mike Reuvers was hij het die met een droge harde schuiver de bal tussen de doelman en de rechter doelpaal wist te plaatsen en de 2-0 aantekende.

Eemdijk had wat te bespreken. Daar waar Sportclub Genemuiden zichzelf op een comfortabele 2-0 voorsprong had gezet in de 1e helft, begreep Eemdijk dat het in de 2e helft uit een ander vaatje moest tappen om de wedstrijd nog in hun voordeel te doen kantelen. De inbreng van een tweetal wissels moesten dit probleem oplossen.
 
In eerste instantie leek dit zijn vruchten af te werpen, maar toch was het de thuisclub die opnieuw van zich liet horen. Eerst was het Rutger Etten die een doelpoging werd ontnomen, een zeker overtreding binnen de zestien, leverde geen penalty maar ook geen doelpunt op. Het bleek slechts uitstel, want een rush van Berwout Beimers op rechts bracht de bal bij Mike Reuvers. Hij schoof de bal door naar de inkomende Rens van Benthem, die vervolgens de bal rustig aan kon nemen en fraai met zijn linkervoet de bal hoog achter doelman Beekhuis schoot.

De wedstrijd was gespeeld, de comfortabele 3-0 voorsprong zou niet meer in gevaar komen. Magan, Reuvers, Etten en Breman mochten douchen. Hun vervangers Tuinman, Buitink, Pleijsier en Eenkhoorn kregen ook nog speel minuten toebedeeld. Laats genoemde zou zelfs nog de 4-0 aantekenen, na een goede pass van Jasper Tuinman kreeg hij alle ruimte om op te komen, de doelman beroerde de bal nog wel lichtjes met zijn handen maar kon een 4e doelpunt niet meer voorkomen.

Volgende week wacht IJsselmeervogels, een tegenstander van naam. Aan Sportclub Genemuiden de taak om ook de muur van de rooien te slechten!

Fotoverslag: SC Genemuiden - v.v. Eemdijk
Video: Gemaakte doelpunten SC Genemuiden

SC Genemuiden - v.v. Eemdijk 4-0 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting
Assistent-scheidsrechter: Dhr. A. Habib
Assistent-scheidsrechter: Dhr. E.M. de Jonge

Scoreverloop: 20. Marc Magan 1-0, 35. Rens van Benthem 2-0, 65. Rens van Benthem 3-0, 89. Martijn Eenkhoorn 4-0. 

Toeschouwers: 650

Gele kaart: 55. Jesper van Dalen (v.v. Eemdijk).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Berwout Beimers, Marc Magan (66. Jasper Tuinman), Matthias Breman (83. Martijn Eenkhoorn), Mike Reuvers (77. Nik Buitink), Rens van Benthem, Rutger Etten (83. Hadde Pleijsier).
Opstelling v.v. Eemdijk: Jauke Beekhuis, Freek van Belzen, Rick Blokhuis (46. Zeger Beukers), Peter van de Groep, Michel Goossensen (46. Dennis Hollart), Jesper van Dalen, Justin van Groen (68. Jasper Beekhuis), Jordy Hilterman (74. Willem Bout), Jeffrey van den Dikkenberg, Cem ter Burg (68. Sjohn van Gulik), Yannick Bouw.Dinsdag 6 augustus 2024
oefenwedstrijd
v.v. Staphorst - Sportclub Genemuiden
Aanvang 20.00 uur
Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27, 7951 AT Staphorst

 

Scheidsrechter: ntb
Assistent-scheidsrechter: ntb
Assistent-scheidsrechter: ntb
 


Live Podcast


Webshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid