logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
Ongeslagen thuisstatus Sportclub Genemuiden ten einde
Sportclub Genemuiden - R.K.V.V. DEM
Bart Jan Brouwer (l) ontworsteld zich van doelpuntenmaker Timo Wolters (r).

GENEMUIDEN- Dat het een keer zou gaan gebeuren daar was het iedereen het wel over eens. En in de thuiswedstrijd tegen R.K.V.V. gebeurde het dan ook, de 2-1 overwinning van de gasten maakten aan de ongeslagen thuisstatus van Sportclub Genemuiden een einde.

De basis voor de overwinning van de Beverwijkers werd in de eerste helft al gelegd, een gretig R.K.V.V. DEM maakte het Sportclub Genemuiden knap lastig en kwam in de 12e minuut door een doelpunt van Timo Wolters dan ook verdiend op voorsprong. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft presteerde Sportclub Genemuiden ondermaats en lukte het niet om grip op de wedstrijd te krijgen. Niet dat tegenstander R.K.V.V. DEM de sterren van de hemel speelde, maar het waren wel de gasten die het initiatief namen. Na een 2e treffer van de voet van Twan Verswijveren in de 36e minuut was het al snel duidelijk dat de groen- witten een zware middag zouden gaan krijgen.

Het eerste wapenfeit kwam dan ook van R.K.V.V. DEM, bij de eerste de beste aanval was het Brooklyn van Doorneveld die zich vrijspeelde maar zijn bal in het zijnet zag belanden. De toon was gezet en de Beverwijkers zouden hun huid duur gaan verkopen deze middag.

Toch begon Sportclub Genemuiden nog niet eens zo slecht aan de wedstrijd en kansen waren er zeker voor de thuisclub. Marc Magan en Mike Reuvers kregen de ruimte wel, maar de afwerking was ondermaats en leverde geen vroege openingstreffer op. Dat de eerste de beste aanval van R.K.V.V. DEM wel een doelpunt opleverde was dan ook een tegenvaller. Het was Raymond de Waard die het voorbereidende werk deed, hij ontdeed zich van twee tegenstanders en bezorgde de bal bij de inkomende Timo Wolters die de bal aannam en de bal langs doelman Hidde Streutker in het doel schoot.

Deze vroege treffer was voor R.K.V.V. DEM een mooie opsteker, het voelde zich hierdoor gesterkt en kreeg het gevoel dat er nog meer in zat. Dit bleek maar al te waar te zijn want in de 36e minuut was het opnieuw raak. Sportclub Genemuiden leverde de bal simpel in bij Twan Verswijveren, deze werd geen strobreed in de weggelegd en manoeuvreerde zich moeiteloos door de Sportclub verdediging om vervolgens knap af te ronden en de 0-2 scoorde. Dit zou ook de ruststand zijn.

Sportclub Genemuiden leek meer tegen zichzelf te spelen dan tegen R.K.V.V. DEM, het zag na een half uur spelen Berwout Beimers al geblesseerd uitvallen en het zou over de gehele wedstrijd ook tegen een aantal onnodige gele kaarten aanlopen.

Toch leek het er in de 2e helft op dat Sportclub Genemuiden zich niet bij voorbaat al bij een verliespartij hadden neergelegd, want invaller Rens van Benthem zorgde vlak na de hervatting in de 47e minuut voor de aansluitingstreffer. Vanaf dat moment gloorde er weer hoop bij de thuisclub, het spel was vele malen beter dan in het eerste bedrijf en de weg naar de goal van de tegenstander werd dan ook meermaals opgezocht. Sportclub speelde opportunistischer maar ondanks dat lukte het niet om tot meer doelpunten te komen.

Zo leverden de kansen van Martijn Eenkhoorn, Mike Reuvers en een kopbal van de naar voren geschoven Jens Jurn Streutker niets op. Een bal op de lat van Marc Magan haf meer verdiend, maar ook deze bracht de gelijkmaker niet. 

Door de nederlaag blijft Sportclub Genemuiden weliswaar op een gedeelde 3e plek staan, maar bedraagt de achterstand nu wel zes punten op koploper RKAV Volendam. 

Fotoverslag: SC Genemuiden - R.K.V.V. DEM
Video: Gemaakt doelpunt SC Genemuiden

SC Genemuiden - R.K.V.V. DEM 1-2 (0-2).

Scheidsrechter: Dhr. J. Kuipers
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. Bleeker
Assistent-scheidsrechter: Dhr. N. Oppedijk

Scoreverloop: 12. Timo Wolters 0-1, 36. Twan Verswijveren 0-2, 47. Rens van Benthem 1-2.

Gele kaart: 20. Jens Jurn Streutker, 46. Matthias Breman, 48. Bart Jan Brouwer, 90+8. Rick Doorn, (SC Genemuiden).

Toeschouwers: 625

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer, Marc Magan, Matthias Breman (46. Nick Buitink), Martijn Eenkhoorn, Jasper Tuinman (75. Rick Doorn), Berwout Beimers (34. Rens van Benthem), Mike Reuvers (64. Sijmon Eenkhoorn).

Opstelling R.K.V.V. DEM: Swen Verswijveren, Jesse Verswijveren (54. Thom de Vries), Twan Verswijveren, Sem van Amersfoort, Brooklyn van Doorneveld, Bryan Herraez Gallego, Jeremy van Gelderen (84. Sam Willemse), Bart Schrijvenaars, Stef Bleiji (66. Jeroen Schavemaker), Timo Wolters, Raymond de Waard (84. Kick de Goede).Zaterdag 20 april 2024
Speelronde 30, 3e Divisie A
Sportclub Genemuiden - VVSB
Aanvang 14.30 uur
Sportpark de Wetering
Sportlaan 2/B, 8281 CM Genemuiden

 

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Broekman
Assistent-scheidsrechter: Dhr. G. NusselderWebshop Sportclub Genemuiden

Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Vacatures  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid