logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Seizoen 1955-1956 beslissingswedstrijd kampioenschap in de 3e klasse

Wedstrijdoverzicht

13/06/1956 SC Genemuiden Sparta Enschede 1 - 0
Zenuwslopende strijd in Nijverdal

Genemuiden wederom kampioen van de derde klasse Oost

In beslissingswedstrijd Sparta met 1-0 geklopt


Sportclub Genemuiden heeft gisteravond door een zwaar bevochten 1-0 overwinning op Sparta Enschede voor de derde keer in successie beslag gelegd op het kampioenschap van het Oostelijk zaterdagvoetbal. Deze overwinning was verdiend, ze werd bevochten na een zenuwslopende strijd, uitgevoerd in een hoog tempo, door de meest energieke ploeg. De zeer talrijke toeschouwers - men sprak van 4000 personen - die op deze mooie zomeravond naar de Gagelkamp in Nijverdal waren gekomen, om fraai kampioensvoetbal te zien, zijn echter ongetwijfeld teleurgesteld naar huis gegaan. Geen der beide ploegen kon zich uitworstelen boven de druk van deze ontmoeting en het was Sparta dat er in slaagde, tenminste enig verband in zijn spel te leggen. Zowel Genemuiden als Sparta legden de nadruk op de verdediging, waardoor in het middenveld vaak grote gapingen ontstonden, die onvoldoende werden aangevuld.
Genemuiden kreeg na vijf minuten de eerste corner te nemen, het was echter in deze beginperiode een zenuwachtig heen en weer getrap, waarbij beide doelen in gevaar kwamen. De aanvallen van de Enschedeërs werden gevaarlijker en we vonden ook het veldspel van Sparta in de eerste helft beter. Daar tegenover staat dat de Genemuider verdediging buitengewoon sterk was. Van Unen als de bekende rots in de branding was schitterend op dreef, terwijl de beide kanthalfs Jansen en Breman bergen werk hebben verzet. De Genemuider voorhoede, die constant met drie man speelde, liet het er een beetje bij zitten in deze wedstrijd, waarin overigens geen risico werd genomen en veiligheid voor alles parool was. Na een kwartier kroop het Genemuider doel door het oog van de naald, toen Kerkdijk schoot en Pleyzier met grote moeite de bal meester kon worden. Hoekman kroop handig door de Sparta-verdediging, die bleef staan voor de veelvuldig toegepast buitenspelval. Hij kon echter de bal niet tijdig meekrijgen, zodat die een prooi werd voor Ten Donkelaar. Vlak voor de rust noteerden we twee gevaarlijke schoten, resp. van Binnenmars en Harselaars, die rakelings naast gingen.

Het winnende doelpunt werd gescoord door linksbuiten Johan Bakker een kwartier voor het einde. Hij bemachtigde een lange bal uit de achterhoede van Dirk Jan Beens, schudde Venniks van zich af en loste toen onverwacht een kogel in de benedenhoek, waar de verbouwereerde Ten Donkelaar geen hand naar uitstak.
In de resterende minuten spitste de strijd zich meer en meer toe; de Sparta-stopper Spin moest na een botsing met Harm van Dalfzen het veld verlaten. De verdediging van de groenwitten zal echter potdicht, terwijl de voorhoedespelers, het laatste restje energie uit de longen persend, ineens gevaarlijk werden, Harm van Dalfzen kwam met een van zijn befaamde rushes alleen op Ten Donkelaar af, die fraai redde, even later probeerde Maarten van Dijk het alleen, maar ook nu zat Ten Donkelaars been er tussen. Een kogel, opnieuw van Bakker, tegen de lat - vijf minuten voor het einde - had beter lot verdiend. In de laatste minuut werd de situatie voor het Sportclubdoel nog eens zeer gevaarlijk. Henk van Dijk bracht echter redding.
Twee volkomen uitgespeelde elftallen verlieten het terrein, na het laatste signaal van scheidsrechter Godding, die de moeilijke wedstrijd op correcte wijze floot.

 

   Deze pagina is gemaakt met HisPage ©Competitie.   Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid