logo
logo
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Seizoen 1956-1957 beslissingswedstrijd kampioenschap 3e klasse

Wedstrijdoverzicht

27/04/1957 SC Genemuiden VVOG 3 - 0
Voor de vierde keer.

Genemuiden door 3-0 zege op VVOG kampioen.

Meer dan 5000 toeschouwers zijn zaterdagmiddag in het Zwolse sportpark getuige geweest van de beslissingswedstrijd om het oostelijk kampioenschap zaterdagvoetbal tussen Genemuiden en VVOG.
Zij zagen een aantrekkelijke en vooral voor rust zeer spannende ontmoeting, welke door Genemuiden verdiend met 3-0 werd gewonnen. Sportclub was technisch beter, maar de voorhoede hield in de eerste helft het spel te kort om tegen de stevige VVOG-verdediging succes te hebben.

Het was jammer, dat de uitstekende VVOG-doelman Van Twist kort voor de rust na een botsing met Hoekman moest uitvallen. Rechtsbuiten Schuuring trok de keeperstrui aan (hij was eens reserve-keeper van het Oostelijk elftal), maar toen de stand 2-0 was, leek het hem toch maar beter weer te gaan spelen en nu nam de linksbinnen Wezenberg zijn plaats onder de lat in.
VVOG leek meer last van de zenuwen te hebben dan Genemuiden, wat zich in de eerste tien minuten uitte in slordig plaatsen en mistrappen. Sportclub opereerde gemakkelijker en beging niet de fout te ver op te dringen. Het spel werd daardoor los gehouden. Harm van Dalfzen had het niet makkelijk tegen de stugge en goed spelende stopper Klaassens, die weer de grote man was in de VVOG-defensie. In de Harderwijker voorhoede moest het gevaar komen van de schietgrage midvoor Besselsen, die echter deze middag niet gelukkig was met zijn schoten. Rechtsbuiten Last van Genemuiden raakte het houtwerk, na een mooie pass van Henk van Dalfzen, wat Besselsen aan de andere kant hem even later nadeed. Van Twist verrichtte een fraaie save toen Harm van Dalfzen hard inschoot, maar moest even later met een pijnlijke kaakwond het veld verlaten. Harm van Dalfzen had opnieuw uit een corner hard ingezet, Van Twist stompte weg en wilde zich op de wegspringende bal werpen, die juist door Hoekman zou worden ingeschoten. Dit ongeval was des te betreurenswaardiger, omdat de wedstrijd zeer sportief werd gespeeld, zodat scheidsrechter Lensink het niet moeilijk heeft gehad.

Er waren nog geen drie minuten gespeeld na rust toen Last na goed doorzetten de bal langs Schuuring schoot. VVOG liet zich door dit doelpunt niet ontmoedigen, maar wierp zich verwoed op de aanval. Pleyzier kon met moeite een schuiver van Wezenberg onschadelijk maken, terwijl een kogel van Besselsen net naast ging.
Genemuiden nam echter geleidelijk weer bezit van het middenveld, waar vooral Breman uitstekende dingen deed. Schuuring stompte de bal na een hard vleugelschot van Bakker corner, maar had na 28 minuten geen verweer tegen een prachtig schot van Harm van Dalfzen, van vrij verre afstand gelost. Dat was dan 2-0 en tevens voor VVOG het sein met man en macht naar voren te trekken.
Genemuiden voelde zich echter reeds zeker van de overwinning en had hier zeker ook alle reden toe. Wezenberg liet nog enige fraaie staaltjes doelverdedigen zien, tot Henk van Dalfzen hem drie minuten voor tijd met een schuiver in de hoek verraste. Klaassens knalde hierna nog een keer tegen de lat en dat was eigenlijk jammer, want een tegendoelpunt had VVOG zeker verdiend.

 

   Deze pagina is gemaakt met HisPage ©Competitie.   Privacy beleid  Sportclub Genemuiden

Aanmelden nieuw lid